Kevyt tonnikala-sieni Cannellonipaistos

Kevyt tonnikala-sieni Cannellonipaistos

Cannellonit ovat esikeitettyjä suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä putket perinteisesti jauhelihatäytteellä ja paistamalla uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä. Tässä idea kevyemmälle täytteelle eli tonnikalaa, raejuustoa, sieniä ja pakastemaissia. Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).

iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Tonnikala-sienitäyte:
2sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
3-4valkosipulinkynttä
200gkevyttuorejuustoa tai kermaviiliä
300gtonnikalaa vedessä (2 tlk)
200gryöpättyjä sieniä
200gmaissia (esim. pakaste)
2-3dlvettä
1kalaliemikuutio tai 1 rkl kalafondia
2-3rklmietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
1tlsitruunapippuria
1tlrakuunaa
1dltuoretta tillisilppua
200graejuustoa
Päälle:
dlruokakermaa (1 tlk)
1tlktomaattimurskaa (400 g)
100gkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista tonnikala-sienitäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista mieleinen maku. Laita täytettä cannelloni-putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloni-paistosta 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Mikäli et pidä sienistä tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne esim. pavuilla tai bambun versoilla (säilykkeenä saa helpoiten).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)