• Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaroni sisältää runsaasti kuitua.
  • Pastapaistokseen saat merellistä makua katkaravuilla, tonnikalalla ja halutessa simpukoilla ja muilla äyriäisillä.
  • Älä keitä paistokseen tulevaa pastaa liian kauan.
  • Kuorrutuskastike tuo mehevyyttä ruokaan, erilaisin juustoin saat siihen vaihtelua ja voit vaikuttaa myös paistoksen keveyteen, kun valitset vähärasvaista juustoa.

Ainekset 6:lle annosta

n.200
g
katkarapuja
n.200
g
tonnikalaa vedessä
(n.150
g
simpukoita vedessä tms.)
Kuorrutuskastike:
4
dl
maitoa
n.2
dl
kevytruokakermaa tmv. (5-7%)
½
tl
mineraalisuolaa
1
tl
mustapippuria hienonnettuna
4
rkl
maissijauhoja
1-2
dl
kevytjuustoraastetta
Pinnalle:
1
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä Sydän Makaroneja kiehuvassa vedessä "al dente", pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan.

  2. Lisää sekaan haluamasi merelliset ainekset.

  3. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa kermamaito koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon pieneen nestemäärään sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen saostua, mausta.

  4. Kaada kastike vuokaan makaroni-kalaseoksen päälle ja painele kastiketta vielä seokseen sekaan. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.

VINKKI: Kokeile myös muilla kuitupitoisilla makaroneilla: Myllyn Paras Kukka- tai Täysjyvä Fusilli Makaronilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.