Herkullinen Sydänpastapaistos

Herkullinen Sydänpastapaistos

Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaroni sisältää runsaasti kuitua. Pastapaistokseen saat merellistä makua katkaravuilla, tonnikalalla ja halutessa simpukoilla ja muilla äyriäisillä. Älä keitä paistokseen tulevaa pastaa liian kauan (mössöksi). Kokeile myös muilla kuitupitoisilla makaroneilla: Kukka- tai Täysjyvä Fusilli Makaronilla. Kuorrutuskastike tuo mehevyyttä ruokaan, erilaisin juustoin saat siihen vaihtelua ja voit vaikuttaa myös paistoksen keveyteen, jos valitset vähärasvaista juustoa.

6:lle
1psMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia (400 g)
n.200gkatkarapuja
n.200gtonnikalaa vedessä
(n.150gsimpukoita vedessä tms.)
Kuorrutuskastike:
4dlmaitoa
n.2dlkevytruokakermaa tmv. (5-7%)
½tlmineraalisuolaa
1tlmustapippuria hienonnettuna
4rklmaissijauhoja
1-2dlkevytjuustoraastetta
Pinnalle:
1dlkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä Sydän Makaroneja kiehuvassa vedessä "al dente", pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan haluamasi merelliset ainekset. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa kermamaito koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon pieneen nestemäärään sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen saostua, mausta. Kaada kastike vuokaan makaroni-kalaseoksen päälle ja painele kastiketta vielä seokseen sekaan. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.

VINKKI: Kokeile myös muilla kuitupitoisilla makaroneilla: Myllyn Paras Kukka- tai Täysjyvä Fusilli Makaronilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Lisään kastikkeen joukkoon aina joko aurajuustoa tai fetaa ja pinnalle reilusti juustoraastetta. Ei ehkä terveellisin vaihtoehto, mutta mielettömän hyvä sellainen!
Tämä toimii myös loistavasti lohesta tehtynä.
Tein tämän ruuan Ragetti Spagetista. Todella maukasta jo tuoreena ja ehkä vielä parempaa lämmitettynä. Herkkuruoka.
On se ihana kun on mahdollista saada Teidän reseptit. Parasta on, kun kaikki on niin tosi hyviä. terv. Harriet Björklund