• Joulutaikinoiden tultua myyntiin, niille on muutakin käyttöä kuin joulutortut.
  • Taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku, esim. pikkujoulujuhliin.
  • Yhdistä taikinalevyt päistään nipistäen yhteen, jolloin syntyy oikein pitkä levy.
  • Pistele taikinalevyt ja paista ne sellaisenaan pitkinä pötköinä.
  • Valmista täyte ja kokoa kakku, anna hyytyä kylmässä.
  • Muista valuttaa katkaravut!

Ainekset noin 15 annosta annosta

Täyte:
4
kpl
liivatelehtiä
1
dl
maitoa
½
purjosipuli (n. 100 g)
200
g
katkaraputuorejuustoa
100
g
ranskankermaa (1 dl)
300
g
pakastekatkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tillisilppua

Ohje

  1. Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen.
  3. Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.