Katkarapuhyytelökakku

Katkarapuhyytelökakku
noin 12 annosta
Pohja:
100gvoita
1dlvettä
1kalaliemikuutio
3dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Täyte:
8liivatelehteä
3rklsitruunamehua
2tlkkermaviiliä (400g)
400gkatkaraputuorejuustoa
3keitettyä munaa hienonnettuna
300gkatkarapuja
1dlhienonnettua tilliä
½tlsuolaa
1tlsitruunapippuria
(2murskattua valkosipulinkynttä)
Koristeluun:
katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon kalaliemi. Lisää ruiskorppujauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Vuoraa kaksi pienempää tai yksi iso (26 cm halkaisijaltaan) irtopohjainen kakkuvuoka kelmulla ja paina ruisseos pohjalle. Nosta liivatteet kylmään veteen likoamaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Itse en myö pidä tillistä, joten laitan aina sitten ruohosipulia :)
Vielä kysyn, että mikä muu yrtti sopisi, kun miehet ei tillistä välitä? Koristeeksi kyllä tilliä, mutta ei täytteeseen.
Tillin tilalla voi käyttää esim. ruohosipulia tai muuta omaan makuun sopivaa yrttiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta