Katkarapuhyytelökakku
Katso suosituin voileipäkakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia voileipäkakkuja.

9 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
noin 12 annosta
Pohja: | ||
100 | g | voita |
1 | dl | vettä |
1 | kalaliemikuutio | |
3 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
Täyte: | ||
8 | liivatelehteä | |
3 | rkl | sitruunamehua |
2 | tlk | kermaviiliä (400g) |
400 | g | katkaraputuorejuustoa |
3 | keitettyä munaa hienonnettuna | |
300 | g | katkarapuja |
1 | dl | hienonnettua tilliä |
½ | tl | suolaa |
1 | tl | sitruunapippuria |
(2 | murskattua valkosipulinkynttä) | |
Koristeluun: | ||
katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä | ||
tilliä tai ruohosipulia |
Valmistusohje
-
Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon kalaliemi. Lisää ruiskorppujauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Vuoraa kaksi pienempää tai yksi iso (26 cm halkaisijaltaan) irtopohjainen kakkuvuoka kelmulla ja paina ruisseos pohjalle.
-
Nosta liivatteet kylmään veteen likoamaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun.
-
Yhdistä kaikki aineet ja sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Itse en myö pidä tillistä, joten laitan aina sitten ruohosipulia :)
Vielä kysyn, että mikä muu yrtti sopisi, kun miehet ei tillistä välitä? Koristeeksi kyllä tilliä, mutta ei täytteeseen.
Kommentoi reseptiä