Tämä piirakka on ruokaisa sisältäen kaura-härkäpapurouhetta.

Runsasproteiininen Myllyn Paras Ateriarouhe Kaura-härkäpapu valmistetaan täysjyväkaurasta ja härkäpapurouheesta.

Kypsennä rouhe tomaattimurskan ja kasvisliemikuution kera, niin saat rouheeseen makua.

Käytä piirakkaan mieluummin maistuvia kalamata-oliiveja, kuin mustia värjättyjä oliiveja.

Voit korvata kauraranskankerman tavallisella ranskankermalla ja lisätä halutessasi juustoraastetta täytteeseen ranskankerman lisäksi.

Ainekset 1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Rouhe täytteeseen:
2
dl
vettä
2
dl
tomaatteja hienonnettuna tai tomaattimurskaa
1
kasvisliemikuutio
Lisäksi täytteeseen:
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
15
cm
purjosipulia
4-5
valkosipulinkynttä
(½-1
chilipaprikaa, punainen)
2
rkl
tummaa sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippurisekoitusta tai mustapippuria
1
dl
silputtua tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa
1
dl
tomaatteja hienonnettuna tai tomaattimurskaa
200
g
kauraranskankermavalmistetta
300
g
kirsikkatomaatteja puolitettuina, keltaisia ja punaisia
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan ajoissa.

  2. Kypsennä täytettä varten rouhe: kiehauta vesi, lisää ateriarouhe ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy rouheeseen. Lisää joukkoon hienonnetut tomaatit/tomaattimurska ja jatka kypsennystä 10 minuuttia.

  3. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy erikseen ja laita se paistinpannulle. Puhdista ja leikkaa purjosipuli renkaiksi. Kuullota renkaat pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne joukkoon pannulle. Lisää myös chili hienonnettuna, mikäli haluat piirakkaan tulisuutta. Ota pannu pois liedeltä ja lisää siihen suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, tummaa sokeria, suolaa ja rouhi joukkoon mustapippuria. Silppua mukaan vielä mielesi mukaan tuoreita yrttejä. Sekoita tämä seos ja kypsennetty härkäpapurouheseos keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut tomaatit/tomaattimurska ja kauraranskankerma.

  4. Levitä piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kaada täyteseos vuokaan. Laita piirakka 200-asteisen uunin alimmalle tasolle ensin 20 minuutiksi. Puolita sillä aikaa keltaiset ja punaiset tomaatit.

  5. Levitä paistamisen puolivälissä piirakan päälle tomaatit leikkauspinta ylöspäin ja kalamata-oliivit kokonaisina. Jatka piirakan paistamista niin, että paistoajaksi tulee yhteensä noin 35 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Mitä pienempi vuoka on, sitä paksumpi piirakka syntyy ja näin ollen tarvitaan pidempi paistoaika.

  6. Tarjoile ruokaisaa piirakkaa sellaisenaan, päivällisen alkupalana tai kesäisen grilliruoan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.