Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla.

Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu kasvimargariinilla.

Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
150
g
juustoraastetta
2
munaa
1
dl
kermaviiliä
100
g
vuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa
1
tl
roseepippuria
1
rs
minitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
200
g
vuohenjuustoa
(100
g
sokeriherneenpalkoja tms. vihreää)

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja punapippurit ja levitä seos piirakalle.

  3. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet.

  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.