Pyöreä Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Pyöreä Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla. Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu kasvimargariinilla. Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
150gjuustoraastetta
2munaa
1dlkermaviiliä
100gvuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa
1tlroseepippuria
1rsminitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
200gvuohenjuustoa
(100gsokeriherneenpalkoja tms. vihreää)

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja punapippurit ja levitä seos piirakalle. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Punapippuri, onko se sama kuin rosepippuri. En ole nähnyt ennen missään reseptissä punapippuria.
Punapippuri on chilipippuri. Kun taas rosépippuri on trooppisen puun kuivattu marjamainen hedelmä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko vuohenjuuston korvata jollain muulla juustolla?