Lehtikaali-sinihomejuustopiirakka

Lehtikaali-sinihomejuustopiirakka
1 t , josta valmisteluaika 30 min
  • Lehtikaali on helppo aines piirakoiden täytteisiin, kun sen esikypsentää ensin pannulla.
  • Lehtikaalin makuun sopivat voimakkaat aineet, kuten sinihomejuusto ja mustapippuri.
  • Pähkinät antavat suutuntumaa piirakkaan.
  • Mikäli haluat valmistaa piirakan ilman pähkinöitä, voit käyttää niiden tilalla siemensekoitusta.
  • Voit käyttää pohjaksi miedomman makuista vaaleaa valmista piirakkataikinaa tai vahvemman makuista ja kuitupitoisempaa ruis-kaurataikinaa.
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 26 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, Suolainen
tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina
Täyte:
150glehtikaalia (nuorta)
nippu persiljaa (1 dl)
1iso sipuli
1rklrypsiöljyä
1rklvoita
180gsinihomejuustoa (1 kpl Aura-kuutio)
100gsaksan- ja/tai cashewpähkinöitä
dlmustapippurikermaa
2munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan.

Puhdista lehtikaali ja persilja, leikkaa ne silpuksi. Kuori sipuli ja silppua se. Paista nämä kaikki pannulla rypsiöljy-voiseoksessa noin 10 minuuttia. Murusta joukkoon sinihomejuustoa ja anna sen sulaa. Leikkaa jokainen pähkinä muutamaan osaan ja lisää ne pannulle. Ota pannu pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele pohja haarukalla.

Sekoita täytteeseen tulevaan kermaan munat ja sekoita se pannulle paistettujen ainesten joukkoon.

Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30–40 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan kuumana. Koristele halutessasi piirakan aineilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Turhan suolaista tuli tuolla homejuustomäärällä.
Ja just toi Auran sinihomejuusto on kaikkein suolaisinta, itse laitan siihen toisen merkkistä.