Parsapiirakka Ruispohjaan

Parsapiirakka Ruispohjaan

Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Pyöreä ”Ruis-Kaura”-pohjan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan. Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2-3rklvoita
2-3sipulia varsineen
500gvihreää parsaa
250gricotta- tai tuorejuustoa
dlkolmen juuston kermaa tai soijakermaa
2munaa
1-2tl(yrtti)suolaa
1tlsitruunapippuria
1rskirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Harvinaisen hyvä sivu. Olemme siskoni kanssa selailleet näitä ja käskeneet äitin hakea ainekset. Sitten vain leivoimme koko kymmenen henkiselle perheelle. Kiitos näistä.