Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina sopii vegaaniseen ruokavalioon.

Nämä piparit ovat reilusti kahvinmakuisia. Mikäli et halua näin paljon kahvinmakua, voit jättää kahvijauheen pois taikinasta.

Vege-mokkatäyte pysyy parhaiten kiinteänä viileässä. Mikäli haluat, että mokkatäyte pehmenee suussa sulavaksi, pidä pipareita huoneenlämmössä ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.

 

Ainekset n. 15 annosta

2
rkl
pikakahvijauhetta
Vege-mokkatäyte:
2
dl
cashew-pähkinöitä
1
dl
kookosöljyä (100 g)
2-3
rkl
tummaa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
pikakahvijauhetta
1/3
tl
suolaa
Pinnalle:
5
dl
tomusokeria
3
rkl
kuumaa vahvaa kahvia
n. 2
rkl
kookosöljyä
Koristeeksi:
1
dl
mokkarakeita tai nonparelleja

Ohje

  1. Laita täytteeseen tulevat pähkinät likoamaan 5 dl:aan kylmää vettä 2–3 tunniksi.

  2. Kaaviloi sulanut piparitaikina paksuksi levyksi ja ripottele halutessasi pikakahvijauhe taikinan päälle ja jatka kaulimista, kunnes taikina on n. 4 mm. Ota siitä muotilla esimerkiksi lumihiutaleen- tai perinteisenmallisia pipareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 min ajan. Anna pipareiden jäähtyä. 

  3. Valuta vesi pois liotetuista pähkinöistä. Valmista täyte sekoittamalla liotetut pähkinät ja kaikki muut ainekset sauvasekoittimen tai monitoimikoneen leikkuuterällä tai mikserissä hienoksi massaksi. Täytä piparit levittämällä tasainen n. ½ cm kerros täytettä yhdelle piparille kerrallaan ja paina aina toinen pipari päälle. Valmista näin kaikki piparit. Laita piparit kylmään, jotta täyte kovettuu piparien väliin.

  4. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin kuumaa kahvi-kookosöljyseosta niin, että siitä tulee paksua, mutta vielä hyvin levittyvää kuorrutetta. Ota piparit kylmästä ja pursota tai levitä täytettä piparien pinnalle. Koristele piparit mokkarakeilla. Säilytä piparit kylmässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.