Ainekset annosta

Kota ja koristeet ja alusta:
Sokerikuorrutus:
n.3
dl
tomusokeria (200 g)
1
kananmunan valkuainen
(n.6
tippaa sitruunamehua) tai 1 sokerivesikuorrutetuubi
Lisäksi koristeluun:
nonparelleja
tomusokeria
Kiinnitys:
n.1
dl
sokeria

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se ohuemmiksi n. 3 - 4 mm paksuisiksi levyiksi. Leikkaa kodan seiniä varten kaavat pahville. Jos käytät Piparkakkutaikinaa, sen pahvirasia on hyvä. Tee pahvista kolmio, jonka kanta on 12 cm ja korkeus 12 cm. Leikkaa kolmioseinä irti muotiksi, tee kolmioon keskelle kolmioikkuna. Leikkaa taikinasta tekemälläsi muotilla 3 seinäpalaa, sekä omilla muoteilla muutama piparkakkutonttu tai -eläin koristelua varten. Kaaviloi lopusta taikinasta suoraan leivinpaperin päälle talolle aluslevy (n. 20 x 25 cm).

  2. Paista osat hyvin irrallaan toisistaan 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 min. Tarkkaile, että ne eivät pääse palamaan. Anna osien jäähtyä kunnolla ennen koristelua ja kokoamista, mieluiten seuraavaan päivään.

KORISTELU JA KOKOAMINEN: 

  1. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla munanvalkuainen tomusokeriin hyvin. Seokseen voi lopuksi lisätä sitruunamehua, se kovettaa kuorrutusta. Sokerikuorrutus tulee olla helposti pursotettavaa, mutta aika paksuhkoa massaa, jotta se kuivuu nopeammin. Kaupasta saa myös valmista sokerikuorrutetta. Koristele osat pursottamalla niille ohuena nauhana sokerikuorrutetta. Voit painella kuorrutteeseen kiinni nonparelleja. Tee se heti, sillä kuorrute kovettuu nopeasti. Koristele myös piparkakkutontut, -puut ja -eläimet.

  2. Kuumenna sokeria kiinnitysaineeksi paistinpannulla sekoittaen sen verran, että sokeri sulaa. Kasta kodan liitoskohdat sokeriin yksi osa kerrallaan ja paina nopeasti kiinni toisiinsa ja alustaan. Mikäli sokeri kovettuu, kuumenna sitä hetki uudelleen. Kiinnitä viimeiseksi tontut, puut ja eläimet alustaan. Koristele piha ja sihtaa halutessasi lopuksi tomusokeria lumeksi kodan päälle.

VINKKI: Kasaa kota niin paljon "ovi" auki, että saat sinne ledituikun sisään.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.