Vaniljainen Rommiluumupiirakka

Vaniljainen Rommiluumupiirakka

Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotoinen ja niinpä se on helppo ja nopea painella pyöreään vuokaan, edes vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta. Piirakkataikina (makea) on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon.

piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) TAI
Täyte:
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
1tlksmetanaa (125 g)
1muna
1tlvaniljasokeria
6-8tuoretta luumua lohkoina
3rklrommia tai hieman rommiesanssia
75gmantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Anna luumulohkojen maustua rommissa ainakin pohjan valmistelun ajan.

PIIRAKKATAIKINAPOHJA: Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

TÄYTE: Levitä piirakkapohjalle valutetut rommiluumulohkot renkaan muotoon. Sekoita vaniljarahkaan smetana, muna ja vaniljasokeri sekä luumuista valutettu rommi. Kaada se luumujen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin väriseksi. Piirakka paistetaan uunin alimmalla tasolla. Myös piirakkavuoan materiaali ja koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi ja paksupohjaisempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla pehmeitä taateleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)