Satokauden Rommirusinapiirakka

Satokauden Rommirusinapiirakka

Pyöreä Piirakkataikina on valmiiksi pyöreän muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman kermalisiä. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut, kirsikat. Itse piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu ja laktoositon. Kypsä valmis piirakka on helppo leikata, koska pohjan rakenne on nimenomaan suunniteltu piirakoille ja pohja irtoaa hyvin vuoasta.

Katso reseptin valmistus videolta ohjeen alta!

piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
1tlkrommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
4-5pientä omenaa tai luumua lohkoina
100grusinoita (1½ dl)
3-4rklrommia tai hieman rommiesanssia + vettä
75gmantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan). Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)