Vaaleanpunaiset mansikkaleivokset sopivat hyvin moneen eri tilaisuuteen. Näin alkuvuodesta saadaan juhlia ystäviä ja naistenpäivää, joten nämä vaaleanpunaiset leivokset sopivat varsinkin näihin juhlapäiviin. Mikä parasta, leivokset valmistuvat todella helposti tarjolle.

Leivosten pohjana toimii makeaan leivontaan suunniteltu ja koostumukseltaan ihanan murea Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina. Se löytyy kaupan pakastealtaasta. Pyöreä piirakkataikina on helppo ja nopeakäyttöinen. Loihdit piirakkataikinasta nopeasti yllätysvieraille erilaisia makeita piirakoita, leivoksia tai vaikka paistat siitä pieniä pikkuleipiä. Taikina sopii täydellisesti myös perinteisten bebe-leivosten pohjaksi.

Ainekset 12 annosta

Pohja
Täyte
2
dl
vispikermaa
200
g
mansikkamaitorahkaa
(mansikkahilloa)
(elintarvikeväriä)

Ohje

  1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin tuntia ennen leivontaa.
  2. Jaa taikina noin 10-11 yhtä suureen palaan. Painele palat muffinssipellin koloihin, jotta saat taikinasta leivosten pohjat. Voit hieman voidella peltiä ennen taikinan painelemista, niin saat valmiit pohjat irtoamaan vielä paremmin pellin koloista.
  3. Kun piirakkataikina on paineltu vuokaan, laita jokaisen pohjan päälle pala leivinpaperia tai paperiset muffinssivuoat. Laita painoksi kuivia herneitä tai paistokuulia.
  4. Paista pohjia 200 asteessa noin 7-10 minuutin ajan. Laske uunin paistolämpötila 175 asteeseen. Poista pohjien päältä varovasti leivinpaperi tai paperiset muffinssivuoat sekä käyttämäsi paino. Jatka paistamista vielä noin 3-5 minuutin ajan. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irrota ne muffinssipellin koloista. Paistoaika on aina viitteellinen, joten seuraile paistotulosta.
  5. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mansikkamaitorahka keskenään pursotettavaksi vaahdoksi. Voit lisätä hieman pinkkiä elintarvikeväriä tuomaan väriä täytteeseen. Lusikoi täyte pursotuspussiin.
  6. Laita halutessasi jokaisen paistetun ja jäähtyneen leivospohjan pohjalle hieman mansikkahilloa ja pursota täyte haluamallasi tavalla pohjan päälle. Nämä ovat heti valmiita tarjottavaksi
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.