Tikkupullat

Tikkupullat
1 t 10 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Kokeile tikkupullien tekoa ja paistoa esim. mökillä tai vaelluksella.
  • Tikkupulla on makoisa herkku kera nuotion antamien aromien.
  • Tikkupullien valmistuksessa maltti on valttia!
12-18 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa

Valmistusohje

Valmista keittiössä 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Ota se mukaan retkelle tai nuotiolle kannellisessa astiassa. Pyörittele pullataikinasta pitkiä pullanauhoja. Laita pullanauhan toinen pää puutikun terävään päähän ja kieputa nauhaa tikun ympärille korkkiruuvin tapaan siten, että kieputuksen väliin jää aina n. 1 cm.

Kohota tikkupullaa n. 10 min ajan nuotion reunalla. Aseta pulla pitkittäin nuotioon nähden ja kääntele pullaa välillä, jolloin se saa lämpöä koko mitaltaan. Siirrä pulla lähemmäksi nuotiota, edelleen pitkittäin nuotion suuntaan.

Paista pullaa n. 15 min, kunnes se on kauniin rusehtava. Muista käännellä pullaa usein, jotta se ei pala. Jos pullan laittaa suoraan tikunpää edellä nuotioon, palaa pullan pää ja toinen pää jää raa'aksi. Valmis tikkupulla irtoaa tikusta helposti vetämällä sitä kohti tikun päätä.

VINKKI: Tikkupullan kanssa voi herkutella esim. mansikkahilloa ja kermavaahtoa "dipaten".

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

Voitele kypsä tikkupulla voilla ja ripottele päälle kaneli-sokerisekoitusta!
Jos taikina joutuu odottelemaan pitkään, on itsetehtyyn taikinaan parempi käyttää leivinjauhetta hiivan sijaan. Silloin taikina ei kohoa liikaa odotellessa. Jos aloittaa pullan laittamisen tikkuun päästä niin, että tekee ikäänkuin päähän tulpan pullasta ja kieputtaa lopun tiiviisti yhteen, voi valmiiseen pullaan kaataa hillon sisään. Hilloa voi laimentaa vähän vedellä juoksevammaksi.
Hei, sopii myös sämpylätaikina. Iltapalalle tai aamupalalle.
tikkupullat on ok varsinkin retkillä ja reissuilla kelpaa aikuisille ja lapsille
Tikkupulla on erittäin hyvä ratkaisu vaikka lasten syksyiselle retkelle luontoon, sen kanssa maistuu kirpakassa ilmassa lämmin kaakao.Nami nami
Heips!En ole vielä kokeillut näitä tikkupullia, ajattelin kyllä kokeilla, mutta onko niitä aivan pakko grillata?Haluaisin nimittäin tehdä ne mieluummin uunissa.T.Jauhopeukalo.
Hei Jauhopeukalo! Miksipä ei, tosin nuotion antama pikantti säväys on kyllä kokeilemisen arvoinen. Terv. Kuluttajaneuvonta
Aivan loistava uusi grilli "elämys" talvinuotiolle, ja miten lapset siitä tykkäs.
Tosi kiva ohje! Onnistuikin yllättävän hyvin!=)
Hei! Kiitos muistutuksesta, että voisi paistaa tikkupullaa vaikka juhannuksena,mutta valmistaisin mielelläni taikinan itse. Löytyisikö siihen ohjetta vai onko se ihan tavallinen pullataikina. Kiitos jo etukäteen. KaijaV

Pages