Tattaririeska

30 min, josta valmisteluaika 10 min
1 iso pyöreä rieska
3 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
½ | tl | suolaa |
2 | dl | hedelmäsosetta/vettä tai 1 tlk kermaviiliä |
30 | g | margariinia sulatettuna |
Valmistusohje
-
Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 min).
-
Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi rieskaksi ja jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.
-
Paista n. 15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (12)
Tein kaurahiutaleilla ja yhdellä munalla, rasvan jätin pois. Hyvää tuli.
Laitoin 500 g tattarihiutaleita ja 1 l rasvatonta piimää sekä 2 tl suolaa sekä 2 tl soodaa, loraus rypsiöljyä, 0,5 dl nokkosjauhoa. Paistoin 250 C 14 min. Hyvää tuli.
Tosi hyvää kermaviiliin tehtynä, mutta kertaalleen ei kermaviiliä kaapissa ollut niin testasin ranskan kermaan... nam. Pikkasen voi rasvaa vähentää, mutta tosi hyvää suoraan uunista otettuna leikkeen kanssa. Katoaa pöydästä nopeasti
Kaurahiutaleilla toimii kanssa.
Toimii oikein hyvin niin veteen, maitojuomaan kuin kermaviiliinkin tehtynä. Margariinin tilalle voisulaa, naminam... Oliiviöljykään ei ole huono vaihtoehto. Ja voi ripsauttaa vaikka juustoraastetta päälle ennen uuniin laittoa. Ihana eväs, joka ei turvota vatsaa. Koiratkin tykkäävät kovasti.
Kyllä pidin! Se oli superhyvää ja enemmän kuin mitä mahaan mahtuu.
Tein juuri tätä rieskaa muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin 2 dl turkkilaista jugurttia kermaviilin sijasta. Hyvin onnistui. Aika voimakkaasti maistuu tattarille. Eihän tattari pahaa ole, mutta kun allergioiden vuoksi en voi syödä vehnää, ohraa, ruista, riisiä enkä maissia niin alkaa tattaria olla vähän joka paikassa. Tätä ohjetta voisin jatkossa tuunata esim. perunaa muusina, hiutaleina tai jauhona mukaan laittamalla. Myös porkkana- tai juustoraaste sopisi varmaan. Yrttimausteitakin voisi kokeilla esimerkiksi oreganoa sekä ehkäpä aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai oliivia vähän mausteeksi. Osa siemenistäkin sopisi...
Todella hyvää kermaviilillä tehtynä. Ja helppo tehdä kuin mikä :-)
Omenatuoremehu loivensi tattarin luontaista kirpeyttä.
Itse olen tehnyt mikrossa, ja ihan hyvää on tullut :D
Kommentoi reseptiä