Tattaririeska

Myllyn Paras
1 iso pyöreä rieska
3dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
½tlsuolaa
2dlhedelmäsosetta/vettä tai 1 tlk kermaviiliä
30gmargariinia sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää
250-asteeseen (10-15 min). Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille isoksi
pyöreäksi rieskaksi ja jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä. Paista
n. 15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai
juuston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Toimii oikein hyvin niin veteen, maitojuomaan kuin kermaviiliinkin tehtynä. Margariinin tilalle voisulaa, naminam... Oliiviöljykään ei ole huono vaihtoehto. Ja voi ripsauttaa vaikka juustoraastetta päälle ennen uuniin laittoa. Ihana eväs, joka ei turvota vatsaa. Koiratkin tykkäävät kovasti.
Kyllä pidin! Se oli superhyvää ja enemmän kuin mitä mahaan mahtuu.
Tein juuri tätä rieskaa muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin 2 dl turkkilaista jugurttia kermaviilin sijasta. Hyvin onnistui. Aika voimakkaasti maistuu tattarille. Eihän tattari pahaa ole, mutta kun allergioiden vuoksi en voi syödä vehnää, ohraa, ruista, riisiä enkä maissia niin alkaa tattaria olla vähän joka paikassa. Tätä ohjetta voisin jatkossa tuunata esim. perunaa muusina, hiutaleina tai jauhona mukaan laittamalla. Myös porkkana- tai juustoraaste sopisi varmaan. Yrttimausteitakin voisi kokeilla esimerkiksi oreganoa sekä ehkäpä aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai oliivia vähän mausteeksi. Osa siemenistäkin sopisi...
Todella hyvää kermaviilillä tehtynä. Ja helppo tehdä kuin mikä :-)
Omenatuoremehu loivensi tattarin luontaista kirpeyttä.
Itse olen tehnyt mikrossa, ja ihan hyvää on tullut :D
Oikein hyvää tuli, kun laittoi 2 dl:a eli kaksi purkkia ruusunmarjasosetta. Ei maistunut niin paljon uunipuurolle kuin vesiversio.:)
15 minuuttia ei riittänyt paistoajaksi. Muuten mukavan helppo resepti ja ainakin vesiversiona herkullinen.