Ainekset noin 4 annosta

600
g
porsaan ulkofileetä
4
kpl
emmentaalisiivua
4
kpl
palvikinkkusiivua
3
dl
2
kpl
kananmunaa
suolaa ja pippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
1
kg
keltajuuria
1
rku
lehtipersiljaa
1
pala
piparjuurta
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
kpl
sitruuna

Ohje

  1. Pese keltajuuret ja mausta oliiviöljyllä sekä suolalla. Kääri keltajuuret folioon ja laita 200 -asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Leikkaa porsaan ulkofilee neljäksi pihviksi ja halkaise ne keskeltä niin, että niihin muodostuu tasku. mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

  2. Täytä pihvit emmentaali- ja kinkkusiivulla.  Laita jauhot lautaselle. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita vielä korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta molempia jauhoja ja munia hiukan suolalla ja pippurilla. Leivitä leikkeet.

  3. Pyöritä ensin jauhoissa, sitten kanamunissa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää reilusti öljyä ja paista leikkeitä keskilämmöllä viisi minuuttia molemmilta puolilta. Lisää lopuksi pari nokaretta voita.

  4. Anna leikkeiden vetäytyä muutama minuutti. Ota keltajuuret uunista ja takista, että ne ovat kypsiä. Kuori keltajuuret ja leikkaa isoiksi paloiksi. Raasta keltajuuri palojen päälle piparjuurta makusi mukaan ja mausta hunajalla, valkoviinietikalla sekä (1 tl) suolalla.

  5. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoile pihvit sitruunalohkojen ja keltajuurten kanssa.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.