Suomi-leivokset piparkakkumoussella

Suomi-leivokset piparkakkumoussella
  • Leivokset sopivat joulunajan juhlavaksi kahvipöytäherkuksi tai jälkiruuaksi. Suomen 100 v. itsenäisyyspäivän kunniaksi leivokset on koristeltu kotimaisilla marjoilla. Halutessasi voit sommitella mustikoista siniristilipun leivosten pinnalle.
30 kpl leivoksia
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Pinnalle:
1dlmantelirouhetta
½dlsokeria
100gappelsiinimarmeladia
Piparkakkumousse:
2dlmurskattuja piparkakkuja Myllyn Paras Laktoositon Pipari-
tai Perinteinen Piparkakkutaikinasta
100gvalkosuklaata
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
200gvaniljarahkaa
Koristeluun:
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
2dl(pensas)mustikoita
1dllakkoja

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä pitkittäin puoliksi. Leikkaa pitkät suikaleet edelleen 3 osaan. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään ja levitä seos leikatuille paloille. Paista paloja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.

Valmista mousse. Murskaa piparkakut. Paloittele valkosuklaa ja sulata se ½ dl:ssa kuumaa kermaa. Anna seoksen jäähtyä, vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Vatkaa erikseen 1½ dl kermaa vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Yhdistä 2 vaahtoa ja piparimurska.

Halkaise paistetut lehtevät palat terävällä veitsellä ja pursota tai levitä väleihin reilusti moussea.

Vatkaa sokerilla maustettu koristelukerma vaahdoksi ja pursota kermavaahtoruusuke pienireikäisellä tyllalla pieninä tähtinä vieriviereen leivosten päälle. Asettele koristeeksi mustikoita ja lakkoja. Voit sommitella mustikoista Suomen lipun.

Vinkki: Voit lisätä marjoja myös leivosten täytekerrokseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Helppo ja herkullinen sekä houkutteleva resepti 100-vuotiaan Suomen kunniaksi!