Itsenäisyyspäivän leivokset piparkakkumoussella

55 min, josta valmisteluaika 35 min
- Itsenäisyyspäivän leivokset sopivat juhlavaksi kahvipöytäherkuksi tai jälkiruuaksi.
- Suomen 100 v. itsenäisyyspäivän kunniaksi kehitetyssä reseptissä leivokset on koristeltu kotimaisilla marjoilla.
30 kpl leivoksia
1 | pkt | Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) |
tai Torttutaikinalevyjä (500 g) | ||
Pinnalle: | ||
1 | dl | mantelirouhetta |
½ | dl | sokeria |
100 | g | appelsiinimarmeladia |
Piparkakkumousse: | ||
2 | dl | murskattuja piparkakkuja Myllyn Paras Laktoositon Pipari- |
tai Perinteinen Piparkakkutaikinasta | ||
100 | g | valkosuklaata |
2 | dl | kuohukermaa |
½ | dl | sokeria |
200 | g | vaniljarahkaa |
Koristeluun: | ||
2 | dl | kuohukermaa |
½ | dl | sokeria |
2 | dl | (pensas)mustikoita |
1 | dl | lakkoja |
Valmistusohje
- Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä pitkittäin puoliksi. Leikkaa pitkät suikaleet edelleen 3 osaan. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään ja levitä seos leikatuille paloille. Paista paloja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.
- Valmista mousse. Murskaa piparkakut. Paloittele valkosuklaa ja sulata se ½ dl:ssa kuumaa kermaa. Anna seoksen jäähtyä, vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Vatkaa erikseen 1½ dl kermaa vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Yhdistä 2 vaahtoa ja piparimurska.
- Halkaise paistetut lehtevät palat terävällä veitsellä ja pursota tai levitä väleihin reilusti moussea.
- Vatkaa sokerilla maustettu koristelukerma vaahdoksi ja pursota kermavaahtoruusuke pienireikäisellä tyllalla pieninä tähtinä vieriviereen itsenäisyyspäivän leivosten päälle. Asettele koristeeksi mustikoita ja lakkoja. Voit sommitella mustikoista Suomen lipun.
VINKKI: Voit lisätä marjoja myös leivosten täytekerrokseen.
Kommentoi reseptiä