Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdään käteviä cocktailpaloja.

Täytteen värit on valittu sini-valkoisiksi, voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla.

Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi (2 x 4), voitele, ripottele pinnalle siemeniä koristeeksi ja paista neliöt.

Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja: kuita, tähtiä, sydämiä jne.

Täyttö tapahtuu kypsänä halkaisemalla palat.

Ainekset 30-40 kpl annosta

kananmunaa voiteluun
unikon-, fenkolin- tms. siemeniä koristeeksi
Valkoinen täyte (20 kpl):
100
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100
g
valkosipulituorejuustoa
3-4
puristettua valkosipulinkynttä
Sininen täyte (20 kpl):
100
g
sinihomejuustomurua
50
g
ranskankermaa
50
g
mustia oliiveja
50
g
mustikoita
½-1
tl
mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita.
  2. Voitele palat munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai fenkolinsiemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Täytteen värit on valittu sinivalkoisiksi. Voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla. Sekoita molemmat täytteet omissa kipoissaan tahnaksi. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin 1-2 teelusikallista täytettä.

VINKKI: Jos teet suuremman määrän ja haluat oikein kauniita cocktailpaloja, hienonna täyte hyvin tahnamaiseksi ja pursota se varovasti paloihin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.