Itsenäisyyspäivän Blue Velvet -täytekakku

blue-velvet
1 t 20 min, josta valmisteluaika 1 t
  • Itsenäisyyspäivän kakku on sisältä kauniin sininen, ja sitä koristaa mustikoista tehty siniristi. Kakku on muunnelma klassisesta, täyteläisestä Red Velvet -kakusta, ja siksi sitä voikin kutsua Blue Velvet -kakuksi.
  • Saat väriä itsenäisyyspäivän kakun taikinaan suomalaisista mustikoista ja sinisestä elintarvikeväristä.
  • Jos haluat laittaa mustikoita lisäksi kakun väliin ja samalla säilyttää kakun kauniit sinivalkoiset kerrokset, valitse mieluiten pensasmustikoita, sillä ne värjäävät kerroksia vähemmän kuin suomalaiset metsämustikat. Kotimaisissa pakastemustikoissa on toisaalta enemmän makua.
nelikerroksinen suorakaiteenmallinen täytekakku (15 x 15 cm)
2munaa
2dlsokeria
4dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
2dlmustikoita (kotimaisia, pakaste)
1dlkookoshiutaleita
150gsulatettua voita tai kookosöljyä
n. 1tlsinistä elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)
Valkoinen vaahto:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
200gmaustamatonta tuorejuustoa
400gvaniljarahkaa
½dltomusokeria
2tlvaniljasokeria
(Lisäksi:
5dlmustikoita)
Kostutus:
1-1½dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlvaniljasokeria
Pinnalle:
2dlsinivalkoisia ranskalaisia pastilleja (Panda perinteinen) tai sinivalkoisia koristerakeita tai makeisia

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita puolet jauhoseoksesta vaahtoon. Sekoita sulatetut mustikat taikinaan. Lisää kookoshiutaleet ja loppu jauhoseos sekä jäähtynyt sula rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti elintarvikeväriä, jotta saat sinisen kakkupohjan.

  2. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä pinta tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.  Kumoa leivinpaperille, jolle on levitetty sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Valmista valkoinen vaahto vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokerit.

  4. Leikkaa kakkutaikinalevy neljään osaan eli noin 15 x 15 cm neliöiksi. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle vaahtoa ja halutessa mustikoita. Nosta toinen levy päälle, kostuta, levitä mustikoita ja vaahtoa. Tee kolmas ja neljäs kerros samoin. Levitä vaahtoa vielä kakun päälle ja ympärille lastan avulla tasoittaen.

  5. Koristele sinisin koristein kauniiksi. Nosta itsenäisyyspäivän kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Jos pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

VINKKI: Mikäli kakkua jää, voi sitä tarjota jälkiruokana mustikkakastikkeen kanssa. Survo pakasterasiallinen kohmeisia mustikoita sauvasekoittimella korkeassa kannussa kastikkeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Eri kakku kuvassa, mitä videolla. Elintarvikeväriä saa siis laittaa reilusti ja mustikat muussata, että väri on tasainen.