Sipulisämpylät

Myllyn Paras
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
20-22 kpl

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet ja jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi. Leikkaa sipulit suikaleiksi tai kuutioiksi.
  2. Kuumenna pannu ja kuullota sipulikuutiot öljyssä lastalla käännellen ja pannua heilutellen. Ripottele sekaan sokeri ja jatka paistamista vielä hetken aikaa niin, että sipulit sokeroituvat vähän. Kaada sipulit jäähtymään lautaselle.
  3. Kun seos kuplii, lisää suola, sipulipalat ja hiivaleipävehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Leivo heti saman tien sämpylöiksi. Painele sämpylät jauhotetuin käsin vähän litteämmiksi. Kohota sämpylät lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  4. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa 10-13 minuuttia. Sämpylät maistuvat parhailta uunituoreina tai lämmitettyinä esim. keiton kanssa. Puolita taikina, jos perheesi on pieni tai pakasta osa sämpylöistä.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Todella hyvän makuisia sämpylöitä. Olen aina kohottanut ensin taikinan ja sitten vielä sämpylät; minusta niistä tulee silloin kuohkeampia. Onkohan sillä mitään vaikutusta?
Kun hiivataikina kohotetaan vain kerran, niin kohotusajan tulee olla aika pitkä. Usein hiivataikina kohotetaan kahteen kertaan, sillä kohotetusta taikinasta on helpompi muotoilla leivonnaisia ja toinen kohotus vaikuttaa myös leivonnaisen rakenteeseen. Tämänkin reseptin taikinan voi halutessaan kohottaa ensin taikinana ja vielä muotoiltuina sämpylöinä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
resepti oli todella hyvä ja käyttökelpoinen. lisäsin vielä lisäksi hieman valkosipulia ja porkkana raastetta. todella hyviä =)