Siemennäkkäri-parsamousseleivokset

Siemennäkkäri-parsamousseleivokset
1 t 15 min, josta valmisteluaika 25 min

Parsaa keitettäessä kova tyviosa kannattaa katkaista napsauttamalla se irti.

Parsan nuppuosat kannattaa lisätä kattilaan kiehumaan vasta kypsennyksen puolivälissä.

Kokeile parsojen kypsyyttä terävällä tikulla, pätkitty parsa kypsyy nopeammin.

Parsan kypsymisaika riippuu myös siitä, kauanko sitä on varastoitu korjuun jälkeen.

Parsa laitetaan tässä pieninä paloina mousseen, mutta mikäli moussesta halutaan rakenteeltaan tasaista, keitetty parsa tulee soseuttaa hienoksi, esim. sauvasekoittimella.

Voit käyttää ohjeeseen parsan tilalle varsiparsaa eli broccolinia.

Parsamousse kannattaa levittää näkkäripaloille vasta vähän ennen tarjoilua, jotta pohjat säilyvät rapeina, sillä paras yhdistelmä syntyy rapeasta näkkärikeksistä ja pehmeästä moussesta.

Voit tarjoilla halutessasi keksit ja moussen erikseen.

25-30 kpl neliöleivoksia
Näkkäripohjat:
3dlkiehuvaa vettä (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseos (250 g)
½dlrypsi- tai kookosöljyä (50 g)
Parsamousse:
300gvihreää parsaa
250ggoudajuustoa
200granskankermaa
200gtuorejuustoa (tässä reseptissä käytetty Philadelphia-tuorejuustoa)
½tlsuolaa
hienonnettua valkopippuria
½dltuoretta persiljaa tai basilikaa
Koristelu:
200gparsannuppuja
½dltuoreita persiljan- tai basilikanlehtiä

Valmistusohje

Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi. Heti kun vesi on kiehuvaa, sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

Paista näkkäriä 165–170-asteisen uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Ota näkkäri pois uunista 15 minuutin jälkeen ja leikkaa se veitsellä paloihin (esim. n. 5–6 x 6 palaa). Laita näkkäri vielä takaisin uuniin loppuajaksi ja paista niin, että pintaan tulee hieman ruskeaa väriä.

Valmista paiston aikana täyte. Huuhdo parsat ja poista niistä puumaisin tyviosa. Kuori ja paloittele parsat, ota nuput erilleen. Laita parsojen vihreät varsipalat suolalla maustettuun veteen ja keitä paloja 4–5 minuuttia palojen paksuudesta riippuen. Lisää mukaan nopeammin kypsyvät nuput ja jatka kypsennystä vielä 2–3 minuuttia. Kaada kaikki parsat lävikköön valumaan ja huuhdo ne nopeasti kylmällä vedellä. Poimi nuput erilleen ja halkaise ne leivosten koristelua varten. Hienonna parsojen varsipalat veitsellä. Mikäli haluat tasaisemman tekstuurin, soseuta parsat.

Raasta goudajuusto. Lisää ranskankerma ja tuorejuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla sekä silputulla tuoreella yrtillä. Lisää hienonnetut tai soseutetut parsapalat joukkoon. Tarkista hyvä mieleinen maku.

Levitä parsamousse paksuksi kerrokseksi näkkärilevylle. Irrota leivosneliöt erilleen veistä apuna käyttäen. Laita mousseleivosten päälle halkaistuja parsanuppuja ja tuoreita yrttejä. Tarjoile välittömästi, jotta näkkäri on rapeaa keksien alla.

Voit tarjoilla keksit ja moussen myös erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)