Rouheinen näkkäri

Rouheinen näkkäri
  • Riitta Korhonen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat rouheista näkkäriä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
n. 20 kpl

Valmistusohje

Laita ohrasuurimot ja suola kiehuvaan veteen kattilaan, anna suurimoiden pehmetä ja turvota puolisen tuntia keittäen suurimoita. Ota pois liedeltä, kun vesi on lähes kokonaan imeytynyt suurimoihin.

Lisää muut aineet joukkoon. Älä mittaa kukkuraisia mittoja, jotta taikinasta ei tule liian kovaa, mutta jos siltä vaikuttaa, lisää 1-3 rkl vettä.

Levitä kiinteä taikina taputellen öljytyin käsin ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. 

Paista 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 2 tuntia. Kosteus haihtuu paremmin, jos avaat välillä uuninluukkua. Murra tai leikkaa taikinapyörällä paloiksi.

VINKKI: Vaihtelemalla siemeniä saat aina uudenlaisen näkkileivän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)