Siemennäkkäri

Helppo siemennäkkäri
1 t , josta valmisteluaika 10 min

Siemennäkkäri on ihanan maukasta ja helppo valmistaa.

Näkkäri on kauniisti pakattuna myös mainio tuliainen tai joululahja. 

Siemennäkkäritaikinan levittäminen uunipannulle onnistuu helpoiten, kun teet levittämisen siten, että taikina on kahden leivinpaperin välissä.

 

pellillinen
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2,5dlvalmista salaattisiemensekoitusta (tai sekoitus erilaisia siemeniä)
2dlkiehuvaa vettä
½dlöljyä
½tlsormisuolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita hiutaleet ja siemensekoitus keskenään.

  2. Lisää kiehuva vesi sekä öljy. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

  3. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uunipannun päälle. Voit laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle niin saat levitettyä taikinan ohuelti koko uunipellillisen alueelle (poista päälipaperi ennen paistoa!).

  4. Lisää siemennäkkärin pinnalle halutessasi sormisuolaa.

  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–60 minuuttia. Anna siemennäkkärin jäähtyä kunnolla ennen paloittelua.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

10 min turpoamisen jälkeen taikinaa oli mahdotonta saada tasaiseksi eikä pysynyt kasassa. Uunista tullessa meni murusiksi ja reunat paloivat...
Ei pysynyt minullakaan kasassa, eli ei ihan näkkäriksi voi kutsua, vaikka kivan rouskuvaa murusta onkin.
Reseptissä taitaa olla liikaa kaurahiutaleita. Minullakin meni murusiksi.
Näkkäri ei pysynyt kasassa, oli ihan murusina kun yritin taitella paloja. Voin levittäminen päälle ei onnistunut. Laitoin murut aamupuuroon.