Ainekset n. 15 kpl annosta

Täyte:
½
kg
porkkanoita
250
g
pakastekasvissuikaleita
2
rkl
öljyä
150
g
(purjo)sipulia
2
tl
yrttisuolaa
1
tl
rakuunaa
½
tl
mustapippurirouhetta
100
g
tuorejuustoa
150
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Raasta porkkana. Kuullota porkkanaraastetta ja kasvisuikaleita tai sieniä ja hienonnettua sipulia öljyssä kasarissa. Lisää kasvisseokseen muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. 

  2. Kauli sulanut taikinalevy puolta isommaksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi ja levitä niiden päälle täytettä ½ cm:n kerros, jätä reunat vapaaksi.

  3. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella myös herkullisia sienipiirasia. Korvaa tällöin porkkanat ja pakastekasvissuikaleet 1½ litralla tuoreita ryöpättyjä sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.