Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Raasta porkkana. Kuullota porkkanaraastetta ja kasvisuikaleita tai sieniä ja hienonnettua sipulia öljyssä kasarissa. Lisää kasvisseokseen muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi.
Kauli sulanut taikinalevy puolta isommaksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi ja levitä niiden päälle täytettä ½ cm:n kerros, jätä reunat vapaaksi.
Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min.
VINKKI: Valmista samalla ohjeella myös herkullisia sienipiirasia. Korvaa tällöin porkkanat ja pakastekasvissuikaleet 1½ litralla tuoreita ryöpättyjä sieniä.