Rukiiset kasvis- ja sienipiiraset

Myllyn Paras
15-20 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
½kgporkkanoita
250gpakastekasvissuikaleita
2rklöljyä
150g(purjo)sipulia
2tlyrttisuolaa
1tlrakuunaa
½tlmustapippurirouhetta
100gtuorejuustoa
150gjuustoraastetta

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Raasta porkkana. Kuullota porkkanaraastetta ja kasvisuikaleita tai sieniä ja hienonnettua sipulia öljyssä kasarissa. Lisää kasvisseokseen muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. 

Kauli sulaneet taikinalevyt puolta isommiksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi ja levitä niiden päälle täytettä ½ cm:n kerros, jätä reunat vapaaksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella myös herkullisia sienipiirasia. Korvaa tällöin porkkanat ja pakastekasvissuikaleet 1½ litralla tuoreita ryöpättyjä sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nämä ovat aivan ihania! Sisareni ylioppilasjuhlissa tekivät erinomaisesti kauppansa, vaikka kaikki eivät sienistä pidäkään. Tekeminen on työlästä ja monivaiheista, mutta maksaa kyllä vaivan takaisin.