Ruisrieska ruisjauhoista

Ruisrieska ruisjauhoista

Rieska on helppo tapa tehdä leipää.  Ruisjauho on kokojyväviljaa parhaimmillaan, kun se paistetaan rieskaan.  Rieskaa tehtäessä täytyy uunin olla kuuma.  Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Eija Holmala. Katso videolta tästä, kuinka Ruisrieska ruisjauhoista valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä. 

1 iso tai 4-5 pienempää
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
½tlsuolaa
1prkkermaviiliä
30gvoita tai margariinia sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen (10-15 min). Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi ja matalaksi rieskaksi. Jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä. Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa. Voit paistaa rieskan myös muurinpohjapannulla tai vastaavalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (24)

Onnistuukohan jos kermaviilin tilalle laittaa vaikka soijajogurttia? Jos ei, niin millä muulla ei-eläinperäisellä voin sen korvata?
Kermaviilin sijasta voi käyttää soijajogurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka paljon vettä kermaviilin sijaan? 200ml? kiitos vastauksesta ja mainiosta ohjeesta!
Kermaviilin sijasta voi käyttää vettä noin 1,5 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko kermaviilin sijasta laittaa normaalia maustamatonta viiliä tai rahkaa?
Voi käyttää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voi kun olisitte laittaneet kermaviilin määrän ml tai g, täällä ulkomailla kun reseptiä lukee, pitää nyt arvailla ja laittaa summassa...no uuniin menee tuli mitä tuli!
Kermaviilipurkissa on 200 g kermaviiliä. Terv. Kuluttajaneuvonta
Voiko voin tai margariinin sijasta käyttää rypsiöljyä?
Rasvana voi käyttää myös rypsiöljyä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages