Ruisrieska ruisjauhoista

Ruisrieska ruisjauhoista
30 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Rieska on helppo tapa tehdä leipää. 
  • Ruisjauho on kokojyväviljaa parhaimmillaan, kun se paistetaan rieskaan. 
  • Rieskaa tehtäessä täytyy uunin olla kuuma. 
  • Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Eija Holmala. Katso videolta tästä, kuinka Ruisrieska ruisjauhoista valmistettiin Oivallusten Keittiössä. 
1 iso tai 4-5 pienempää
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
½tlsuolaa
1prkkermaviiliä
30gvoita tai margariinia sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen (10-15 min). Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi ja matalaksi rieskaksi. Jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.

Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa. Voit paistaa rieskan myös muurinpohjapannulla tai vastaavalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Tosi helppo, jopa minä onnistun tekemään rieskaa! Kiva kun saa vähällä vaivalla viikonloppun kiireettöminä aamuina tuoretta, terveellistä ruisrieskaa!
Aivan uskomattoman helposti hyvää. Kermaviili on osuma ihan nappiin tässä, vaikka helpostihan variaatioitten omaan makuun sopivuutta kokeilee. Käytin rasvana rypsiöljyä ja lisäsin puoli teelusikallista basilikaa ja rakunaa. Hyvin kävi.
Voiko tuon tehdä kaurajauheesta?
Rieskaa voi tehdä myös kaurajauhosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan MIELETTÖMÄN hyvää....toimii myös 'ranskan kerman ' kanssa.....Gouda tekee tuotteesta entistä halutumpaa!!
Onnistuukohan jos kermaviilin tilalle laittaa vaikka soijajogurttia? Jos ei, niin millä muulla ei-eläinperäisellä voin sen korvata?
Kermaviilin sijasta voi käyttää soijajogurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka paljon vettä kermaviilin sijaan? 200ml? kiitos vastauksesta ja mainiosta ohjeesta!
Kermaviilin sijasta voi käyttää vettä noin 1,5 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko kermaviilin sijasta laittaa normaalia maustamatonta viiliä tai rahkaa?

Pages