Haettu sivustolta 11.12.2024
32 kommenttia
Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
30 min
- Rieska on helppo tapa tehdä leipää.
- Ruisjauho on kokojyväviljaa parhaimmillaan, kun se paistetaan rieskaan.
- Rieskaa tehtäessä täytyy uunin olla kuuma.
- Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Eija Holmala. Katso videolta tästä, kuinka Ruisrieska ruisjauhoista valmistettiin Oivallusten Keittiössä.
Ainekset 1 iso tai 4-5 pienempää annosta
Ohje
-
Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen (10-15 min). Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi ja matalaksi rieskaksi. Jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.
-
Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa. Voit paistaa rieskan myös muurinpohjapannulla tai vastaavalla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
17.4.2021 - 22:15
Hyvä maku, mutta en kyllä kutsuisi rieskaksi. Enemmän muistuttaa näkkileipää.
Anonymous
kirjoitti
9.12.2019 - 20:37
Leivätön päivä kun en ehtinyt kauppaan ja tekee mieli iltateelle leipää. Muuntelin hieman reseptiä eli kaapista löytyi luonnonjogurttia niin sitä kermaviilin sijasta. Makua en vielä tiedä kun vasta taikina turpoamassa. Ihanaa kun löytyy leivittömiin hetkiin pikaohjeita. Uskon, että hyvä tulee. Vesi kielellä nyt odotan
Anonymous
kirjoitti
22.10.2018 - 21:40
Hyvä ja helppo ohje kun haluaa nopeaa iltapalaa! Korvasin kermaviilin maustamattomalla jugurtilla.
Anonymous
kirjoitti
7.7.2018 - 14:21
Tosi helppo, jopa minä onnistun tekemään rieskaa! Kiva kun saa vähällä vaivalla viikonloppun kiireettöminä aamuina tuoretta, terveellistä ruisrieskaa!
Anonymous
kirjoitti
4.12.2017 - 20:08
Aivan uskomattoman helposti hyvää. Kermaviili on osuma ihan nappiin tässä, vaikka helpostihan variaatioitten omaan makuun sopivuutta kokeilee. Käytin rasvana rypsiöljyä ja lisäsin puoli teelusikallista basilikaa ja rakunaa. Hyvin kävi.
Anonymous
kirjoitti
29.11.2017 - 21:40
Voiko tuon tehdä kaurajauheesta?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
13.2.2018 - 15:57
In reply to Voiko tuon tehdä by Anonymous (not verified)
Rieskaa voi tehdä myös kaurajauhosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
2.8.2017 - 16:28
Aivan MIELETTÖMÄN hyvää....toimii myös 'ranskan kerman ' kanssa.....Gouda tekee tuotteesta entistä halutumpaa!!
Anonymous
kirjoitti
14.4.2016 - 20:22
Onnistuukohan jos kermaviilin tilalle laittaa vaikka soijajogurttia? Jos ei, niin millä muulla ei-eläinperäisellä voin sen korvata?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
15.4.2016 - 09:24
In reply to Onnistuukohan jos kermaviilin by Anonymous (not verified)
Kermaviilin sijasta voi käyttää soijajogurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
6.4.2016 - 16:29
Kuinka paljon vettä kermaviilin sijaan? 200ml? kiitos vastauksesta ja mainiosta ohjeesta!
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
11.4.2016 - 10:52
In reply to Kuinka paljon vettä by Anonymous (not verified)
Kermaviilin sijasta voi käyttää vettä noin 1,5 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
21.7.2015 - 17:54
Voiko kermaviilin sijasta laittaa normaalia maustamatonta viiliä tai rahkaa?
Anonyymi
kirjoitti
22.7.2015 - 00:00
Voi käyttää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
14.2.2015 - 00:49
Voi kun olisitte laittaneet kermaviilin määrän ml tai g, täällä ulkomailla kun reseptiä lukee, pitää nyt arvailla ja laittaa summassa...no uuniin menee tuli mitä tuli!
Anonyymi
kirjoitti
17.2.2015 - 00:00
Kermaviilipurkissa on 200 g kermaviiliä. Terv. Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
24.1.2015 - 11:53
Voiko voin tai margariinin sijasta käyttää rypsiöljyä?
Anonyymi
kirjoitti
26.1.2015 - 00:00
Rasvana voi käyttää myös rypsiöljyä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
11.9.2014 - 17:40
Voiko laittaa kermaviilin sijasta vettä?
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2014 - 00:00
Kermaviilin sijasta voi käyttää vettä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
10.8.2013 - 09:35
Helppo ja hyvä resepti. Itse en ollenkaan pidä kermaviilistä, joten ensimmäisellä kerralla tein kermaviilistä ja toisella kerralla laitoin vettä kermaviilin tilalle. Ai että oli hyvää!
Anonyymi
kirjoitti
25.3.2013 - 10:49
Teimpä ohjeen mukaisen ison rieskan uunissa ja oli kyllä herkullista! Tästä tulee itselle vakiresepti enkä muunlaista leipää enää aio valmistaakaan. Seuraavaksi voisi kokeilla paistaa leipäset pannulla. Keep it simple! :)
Anonyymi
kirjoitti
8.11.2012 - 19:27
Tämä kotileipuri ei saa edes tällaista maailman helpointa ohjetta onnistumaan :D Ohut oli mutta silti päältä lähes paloi ja sisältä jäi raa\'aksi. Taidan laittaa uunin syyksi.
Anonyymi
kirjoitti
24.10.2012 - 00:37
Voiko kermaviilin jättää kokonaan pois?
Anonyymi
kirjoitti
24.10.2012 - 09:32
Kermaviilin sijasta voi käyttää esim. piimää tai maustamatonta jogurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
23.10.2012 - 18:02
Ihana resepti! Olen jo monesti tehnyt tällä ohjeella leipää. Meillä lapset tykkäävät myös tästä leivästä tosi paljon. Itse olen korvannut kermaviilin piimällä, kun aina unohdan kermaviilin kauppaan :) Piimää käyttäessä tarvitsee sitten jauhoja laittaa enemmän!
Anonyymi
kirjoitti
21.11.2011 - 15:27
Reseptiä en ole kokeillut, uskon sen olevan helppo ja maukas.
Anonyymi
kirjoitti
16.11.2011 - 19:44
Tuli todella hyvää :) Suola unohtui, mutta voi korvasin mokan! Nopeeta, terveellistä ja etenkin herkullista!
Anonyymi
kirjoitti
22.9.2008 - 18:24
Todella hyvää! Varmasti tulee tehtyä toistekin. On niin nopea ja helppo tehdä, ja syntyy vähistä aineksista.
Anonyymi
kirjoitti
6.8.2008 - 21:15
Onko pakko laittaa kermaviiliä? Voiko laittaa sen tilalle maustamatonta jogurttia?
Anonyymi
kirjoitti
15.8.2008 - 09:59
Kermaviilin tilalla voi käyttää myös maustamatonta jogurttia. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
17.4.2007 - 13:30
Olin varma, että näin yksinkertaisella ohjeella ei voi saada mitään hyvää aikaiseksi. Uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan ja se kannatti! Liekö syy kohtuullisen pienessä taikinassa, vai rieskan mainiossa maussa, mutta ei tästä jaettavaksi ole. Niin hyvää oli.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R