• Rieska on helppo tapa tehdä leipää. 
  • Ruisjauho on kokojyväviljaa parhaimmillaan, kun se paistetaan rieskaan. 
  • Rieskaa tehtäessä täytyy uunin olla kuuma. 
  • Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Eija Holmala. Katso videolta tästä, kuinka Ruisrieska ruisjauhoista valmistettiin Oivallusten Keittiössä. 

Ainekset 1 iso tai 4-5 pienempää annosta

½
tl
suolaa
1
prk
kermaviiliä
30
g
voita tai margariinia sulatettuna

Ohje

  1. Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen (10-15 min). Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi ja matalaksi rieskaksi. Jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.

  2. Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa. Voit paistaa rieskan myös muurinpohjapannulla tai vastaavalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.