• Ruispuolukkapuuro on perinteinen suomalainen ruoka, jonka voi valmistaa monella tavalla.
  • Mitä pidempään se saa hautua, sitä makeampaa siitä tulee.
  • Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Isosta annoksesta riittää puuroa seuraavan päivän aamiaiselle tai välipalaksi koululaisille.
  • Alla on neljä vaihtoehtoista tapaa valmistaa tämä puuro.

Ainekset 4:lle annosta

l
vettä
2
dl
puolukkasurvosta tai 4-5 dl pakastepuolukoita
½-1
dl
sokeria

Ohje

  1. Puuro liedellä: Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja vispilöi joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Anna puuron hautua liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 1 tunti. 

  2. Puuro uunissa: Vispilöi veden joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Hauduta puuroa uunissa 120-150 asteessa 5-10 tuntia ja muutama tunti vielä alhaisemmassa lämpötilassa.

  3. Imelletty puuro: Jos haluat imelletyn marjapuuron, vispilöi jauhot ja puolukkasurvos noin 70-asteiseen veteen ja anna sen imeltyä kannen alla uunissa 60–65 asteen lämmössä noin viisi tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria vasta tässä vaiheessa. Kypsennä tämän jälkeen 120-150 asteessa muutama tunti kunnes puuro sakenee.  

  4. Puuro mikrossa: Ruispuolukkapuuro syntyy nopeasti ja helposti ruishiutaleista, pieni annos vaikka mikrossa. Katso ohjeet hiutalepaketista tai tästä linkistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

31 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.