Ruispuolukkapuuro

- Ruispuolukkapuuro on perinteinen suomalainen ruoka, jonka voi valmistaa monella tavalla.
- Mitä pidempään se saa hautua, sitä makeampaa siitä tulee.
- Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Isosta annoksesta riittää puuroa seuraavan päivän aamiaiselle tai välipalaksi koululaisille.
- Alla on neljä vaihtoehtoista tapaa valmistaa tämä puuro.
1½ | l | vettä |
4-5 | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
2 | dl | puolukkasurvosta tai 4-5 dl pakastepuolukoita |
½-1 | dl | sokeria |
Valmistusohje
-
Puuro liedellä: Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja vispilöi joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Anna puuron hautua liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 1 tunti.
-
Puuro uunissa: Vispilöi veden joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Hauduta puuroa uunissa 120-150 asteessa 5-10 tuntia ja muutama tunti vielä alhaisemmassa lämpötilassa.
-
Imelletty puuro: Jos haluat imelletyn marjapuuron, vispilöi jauhot ja puolukkasurvos noin 70-asteiseen veteen ja anna sen imeltyä kannen alla uunissa 60–65 asteen lämmössä noin viisi tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria vasta tässä vaiheessa. Kypsennä tämän jälkeen 120-150 asteessa muutama tunti kunnes puuro sakenee.
-
Puuro mikrossa: Ruispuolukkapuuro syntyy nopeasti ja helposti ruishiutaleista, pieni annos vaikka mikrossa. Katso ohjeet hiutalepaketista tai tästä linkistä.
Kommentoi reseptiä