Ruispuolukkapuuro on perinteinen suomalainen ruoka, jonka voi valmistaa monella tavalla. Mitä pidempään se saa hautua, sitä makeampaa siitä tulee. Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Isosta annoksesta riittää puuroa seuraavan päivän aamiaiselle tai välipalaksi koululaisille. Alla on neljä vaihtoehtoista tapaa valmistaa tämä puuro.

Ainekset 4:lle annosta

l
vettä
2
dl
puolukkasurvosta tai 4-5 dl pakastepuolukoita
½-1
dl
sokeria

Ohje

  1. Puuro liedellä: Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja vispilöi joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Anna puuron hautua liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 1 tunti. 

  2. Puuro uunissa: Vispilöi veden joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Hauduta puuroa uunissa 120-150 asteessa 5-10 tuntia ja muutama tunti vielä alhaisemmassa lämpötilassa.

  3. Imelletty puuro: Jos haluat imelletyn marjapuuron, vispilöi jauhot ja puolukkasurvos noin 70-asteiseen veteen ja anna sen imeltyä kannen alla uunissa 60–65 asteen lämmössä noin viisi tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria vasta tässä vaiheessa. Kypsennä tämän jälkeen 120-150 asteessa muutama tunti kunnes puuro sakenee.  

  4. Puuro mikrossa: Ruispuolukkapuuro syntyy nopeasti ja helposti ruishiutaleista, pieni annos vaikka mikrossa. Katso ohjeet hiutalepaketista tai tästä linkistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.