Anonymous kirjoitti
8.6.2022 - 12:12
Imelletty ruispuuro karkeista ruisjauhoista.

1. Sekoitetaan ruisjauhot kattilassa noin 70 asteiseksi kuumennettuun veteen niin että saadaan notkeansakea puuro. Laitetaan kansi kattilaan
2. Laitetaan puurokattila noin 70 asteiseen uuniin ja annetaan imeltyä noin 3 tuntia. Pitempi imeltymisaika saattaa vähentää makeutta ratkaisevasti. Sekoitetaan imeltymisen aikana noin 3 kertaa.
3. Otetaan imeltynyt puuro uunista. Lisätään suola. Puuron tulee olla nyt notkeahkoa. Jos puuro on liian sakeaa, niin ohennetaan puuroa tarvittaessa kuumalla vedellä. Laitetaan puuro kunnolliseen uunivuokaan.
4. Paistetaan puuroa aluksi noin 170 asteisessa uunissa 15-30 minuuttia. Puuro haudutetaan kypsäksi noin 120 asteisessa uunissa ja annetaan hautua yhteensä noin 2-3 tuntia.

IMELLETTY PUOLUKKAPUURO.
Kun puuroon lisätään imeltämisen jälkeen puolukoita, niin silloin saadaan imelletty puolukkapuuro.

Puuron voi valmistaa myös helposti liedellä kaksikerroskattilassa hauduttamalla 2-3 tunnissa - ja välillä sekoittaen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.