Rahkapiirakka tuoreilla marjoilla

Rahkapiirakka tuoreilla marjoilla

Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina. Ruis-Kaura Piirakkataikina on runsaskuituinen. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Tässä ohjeessa pyöreää piirakkataikinaa on käytetty rahkapiirakan pohjana. Koristele piirakka tuoreilla sesongin marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Rahkatäyte:
200gsitruunarahkaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
Päälle:
n.5dlsesongin marjoja: esim. vadelmia, pieniä mansikoita ja mustikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia. Levitä tuoreet marjat kypsän rahkapiirakan päälle. Koristele mintunlehdin. Syksymmällä voit käyttää herukoita, puolukoita ja karpaloita. Tällöin voit valuttaa päälle hieman kinuskikastiketta.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää erilaisia maustettuja rahkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tämän soveltaen omenapiirakaksi. Vaniljarahkaa ja omenaviipaleet täytteen alle, ihan mahtavaa! Helppo ja nopea - omenapiirakka vaniljakastikkeella! NAM!