Rahkapiirakka tuoreilla marjoilla

Rahkapiirakka tuoreilla marjoilla
  • Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina.
  • Ruis-Kaura Piirakkataikina on runsaskuituinen. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
  • Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Tässä ohjeessa pyöreää piirakkataikinaa on käytetty rahkapiirakan pohjana.
  • Koristele piirakka tuoreilla sesongin marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Rahkatäyte:
200gsitruunarahkaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
Päälle:
n.5dlsesongin marjoja: esim. vadelmia, pieniä mansikoita ja mustikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia. Levitä tuoreet marjat kypsän rahkapiirakan päälle. Koristele mintunlehdin. Syksymmällä voit käyttää herukoita, puolukoita ja karpaloita. Tällöin voit valuttaa päälle hieman kinuskikastiketta.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää erilaisia maustettuja rahkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tämän soveltaen omenapiirakaksi. Vaniljarahkaa ja omenaviipaleet täytteen alle, ihan mahtavaa! Helppo ja nopea - omenapiirakka vaniljakastikkeella! NAM!