Rahkamarjapiirakka

Rahkamarjapiirakka

Nyt on aika katsoa pakastimeen: vieläkö sinulla on jäljellä viime kesän marjasatoa? Helppo ja ihana tapa on laittaa marjat rahkamarjapiirakkaan, jonka pohjana käyttää valmista pakasteena saatavaa Murotaikinaa tai täyteläisen makuista Kauramurotaikinaa.

piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
3-4dlpuolukoita, herukoita, vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita tai lakkoja
1tlkrahkaa (200 g)
1tlkkermaa (2 dl)
2munaa
1dlsokeria
1rklvaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja, joita täytteessä
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Levitä pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat (mikäli pakaste, niin käytä jäisinä) ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista rahkamarjapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 min. Voit halutessasi koristella rahkamarjapiirakan vielä tuorein marjoin ja yrtein, esim. sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Katso myös perinteisen rahkapiirakan resepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Tosi hyvä ja nopeatekoinen piirakka, ei jäänyt löysäksi kun antoi uunissa olla vähän pidempää, ja pakastemarjat sulatettu etukäteen.
Hyvä piirakka. Jos käyttää jäisiä marjoja voi piirakka jäädä helposti raa´aksi keskeltä.
Kannattaa seurailla paistumista. Meidän uunin 200 astetta on ihan jotain muuta kuin pitäisi... Kiertoilmalla pitää laittaa vähän reilut 150, jotta paistuu piirakat, joiden ohjeessa 200 astetta paistolämpätila. Jos paistan 200 asteessa, niin reunat on kyllä kypsiä, mutta keskellä raakaa taikinaa.
Tämä resepti on tosi hyvä!
Rahkamarjapiirakka jäi keskeltä löysäksi, vaikka tehty ohjeen mukaan. Käytetty jäisiä marjoja. Uuni on uusi ja paistaa tasaisesti.
Aivan mahtava. Vei kielen mennessään. Kannattaa tehdä. Helppo ja maukas.
ihan loistava ja helppo ohje!reseptista saa "terveellisemmän" kun laittaa kerman tilalle kermaviiliä purkillisen.toimii!
tosi helppo ja hyvän makuinen... teen kyllä toistekkin!
Oli tosi hyvä resepti kokeilin lauantai-iltana kun kävin teidän sivuilla. Pakkasessa marjoa paljon varattuna.
helppotekoinen, hyvänmakuinen, rakenne aluksi "höttömäinen", mutta kiinteytyi sitten jäähtyessään

Pages