Porkkana-sipulimuffinit

Porkkana-sipulimuffinit

Suolaisten muffinien leivonta on yhtä helppoa kuin makeidenkin, niistä saa helpolla vaihtelua pasteijoille. Porkkanasatoa riittää myös muffineihin, raasta porkkana muffinitaikinaan mahdollisimman hienoksi. Samalla ohjeella voit myös tehdä irtovuokaan matalan suolaisen porkkanakakun, paiston jälkeen voit halkaista kakun täytekakun tapaan, kostuttaa porkkanamehulla ja käyttää täytteenä tuorejuustoa.

noin 15 kpl
3dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlyrttisuolaa
1tlrakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
2porkkanaa raasteena (n. 150 g)
1iso sipuli (100 g pakastesipulia) kuutioina tai 1-2 paprikaa kuutioina
2-3valkosipulinkynttä hienonnettuna
2dl(laktoositonta) kermaviiliä
1rkljuoksevaa hunajaa
½dlöljyä
1munaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ohjeesta saa myös helposti gluteenittoman: vaihtaa vain hiutaleet gluteenittomiin kaurahiutaleisiin ja jauhot tattarijauhoihin, määrät voi pitää samana. Kermaviilin tilalla toimii jogurtti (tai soijajogurtti, jos haluaa maidottomia). Ovat maukkaita myös ilman valkosipulia ja hunajaa. Kiitos!
Tuli kauniin keltaisia ja pehmeitä muffinseja! En laittanut sipulia enkä paprikaa, vaan lisäsin kolmannen porkkanan. Oikein hyviä.
Oiva resepti! Porkkanat kannattaa tosiaan raastaa hienoksi, tuli nimittäin todella mehukkaita muffineja. Aavistuksen makeitakin, vaikka unohdin hunajan. Yhdelläkin kananmunalla onnistuu.
Nämäpä olivat tosi herkullisia!! Kiitos reseptistä!!!!! Näitä tulee varmasti tehtyä usein!
Olipas hyvää! Tein muffineista vielä vahingossa huolimattomuuksissani munattoman version, mutta ei se tuntunut makua haittaavan. :)