Sämpylämuffinit

Sämpylämuffinsit

Sämpylämuffinssit ovat leivinjauheella kohotettuja pikasämpylöitä, joiden tekoa varten ei tarvitse vaivata hiivataikinaa.

Pehmeimmät sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta muffinssivuokiin.

Vehnättömät sämpylät sisältävät runsaasti hyviä aineita: porkkanaa, rahkaa, kauraa ja tattaria.

10-12 kpl
Taikina:
3dlKaura-Tattarihiutale 600 g
250gpehmeää rahkaa (1 tlk)
300gsoseutettua kypsää porkkanaa, juureksia tai omenaa
75gvoisulaa, rypsi- tai avokadoöljyä
2munaa
2tlsuolaa
1dlTattarijauho 1 kg
2tlleivinjauhetta
(100gjuustoraastetta)
(Pinnalle:
Kaura-Tattarihiutale 600 g
ja juustoraastetta)

Valmistusohje

Sekoita hiutaleet rahkaan turpoamaan. Soseuta keitetyt porkkanat (juurekset / omenat) tai käytä valmista porkkana- tmv. sosetta. Sekoita soseeseen hiutale-rahkaseos, voisula tai öljy, munat ja suola. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan nopeasti sekoittaen. Mikäli haluat, lisää taikinaan vielä juustoraastetta.

Jaa taikina muffinssivuokiin, mieluiten silikonisiin. Ripottele pinnalle halutessasi hiutaleita ja / tai juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi. Tarjoile sellaisenaan, sipaise päälle tuorejuustoa tai halkaise ja tee täytettyjä sämpylöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tätä täytyy kokeilla. Aion muuttaa sen kokonaan gluteenittomaksi. Helpon oloinen, nopeasti valmista. Ellu
Kivan oloinen resepti, menee kokeiluun. Kiitos!