Sydänpasta-juustomuffinssit

Sydänpasta-juustomuffinssit
  • Tässä ruoassa yhdistyy pasta ja muffinssi: pasta sopii tuomaan ruokaisuutta ja kivaa suutuntumaa muffineihin.
  • Kasvismuffinit kannattaa leipoa kauden kasviksilla, talvella esim. pinaatilla tai juureksilla ja chilillä.
  • Muffinit sopivat hyvin amerikkalaiseen tyyliin aamupalaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi tai alkuruoaksi tai keiton tai salaatin kanssa.
  • Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras leipovat yhdessä näitä muffinsseja.
15-16 kpl, esim. 1 isokoloinen silikoni-muffinipellillinen
3dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia (n. 5 dl kypsänä)
1rklvoita tai margariinia
1iso punasipuli
150gpinaattia (pakaste käy)
5cmchilipaprikaa tai 1 tl chilijauhetta
1rklbasilikaa tai 1 rku tuoretta basilikaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlyrtti- tai valkosipulisuolaa
200gmozzarella-juustoraastetta
2dlfeta- tai salaattijuustokuutioita (200 g)
dlranskankermaa (150 g)
3munaa
150gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 7 min), valuta kylmällä vedellä lävikössä. Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla hienonnetun tai pakastepinaatin kanssa, mausta silputulla chilillä tai chilijauheella ja silputulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla.

Sekoita isossa kulhossa jauhoihin leivinjauhe ja suola sekä fetajuustokuutiot ja juustoraaste. Lisää ranskankerma, sulatettu voi tai margariini, jäähtynyt paistettu pinaatti-sipuli-mausteseos, keitetty valutettu pasta ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Nauti kuumina sellaisenaan, raikkaan salaatin tai keiton kanssa.

VINKKI: Kasvismuffineihin saat kätevästi käytettyä tähteeksi jäänyttä pastaa, kokeile myös vaikkapa Raketti Spagettia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)