Piparkakkutähdet pippuri-briemoussella

Piparkakkutähdet pippuri-briemoussella

Kyösti Mäkimattila ja Arja Elina Laine leipoivat näitä pipareita yhdessä, katso video alta!

n. 30 kpl
Piparit:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
Pippuri-briemousse:
150gpippuri-briejuustoa (tai briejuustoa ja mustapippurirouhetta)
1munankeltuainen
2dlvispikermaa

Valmistusohje

Piparit: Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. 45 minuutiksi ennen leivontaa, tai yön yli jääkaappiin. Kauli taikinalevy n. 3 mm vahvuiseksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla tähtikuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista pipareita n. 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 minuuttia.  Briemousse: Sulata juusto 1 dl:aan kermaa, pienennä lämpöä ja vatkaa joukkoon keltuainen, ota pois liedeltä n.1 minuutin kuluttua. Anna jäähtyä ja vatkaa seosta kuohkeammaksi. Vaahdota loppu kerma ja lisää juustoseos siihen. Pursota pipareiden päälle tai tarjoa pienestä kulhosta levitteen tapaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)