Ricottapasta ja piparileipämuru

Ricottapasta ja piparileipämuru
25 min, josta valmisteluaika 10 min
Piparileipämuru:
1rklrypsiöljyä
1dlMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinasta paistettuja pipareita hienonnettuna
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
Ricottapasta:
400gMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
2valkosipulinkynttä
1pktricotta-juustoa (250 g)
1dlkuohukermaa
kourallinen lehtipersiljaa
½sitruunan mehu sekä sen kuori
suolaa
mustapippuria
50gparmesaania

Valmistusohje

  1. Valmista ensin piparileipämuru. Laita paistinpannulle rypsiöljy, piparirouhe sekä korppujauhot. Paahda piparimuruja pannulla kauttaaltaan, kunnes murut saavat hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta piparimuruja.

  2. Ota kevyesti paahtunut piparimuru pois pannulta talouspaperin päälle ja anna murun kuivua.

  3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Sillä välin, kun pasta kypsyy, hienonna valkosipulit. Kuumenna kasari ja kuullota valkosipuleita hetki. Kun valkosipulit on kuullotettu, ota kasari pois liedeltä.

  4. Siivilöi pasta. Laita keitetty pasta kasariin valkosipulien kanssa.

  5. Lisää joukkoon ricotta, kerma sekä leikattu lehtipersilja. Raasta vielä joukkoon sitruunankuori sekä sitruunan mehu. Mausta kokonaisuus suolalla ja mustapippurilla.

  6. Lisää pastan joukkoon reilusti piparileipämurua ja tarjoile pasta raastamalla päälle vielä parmesaania.

 

Teemu Laurell

Resepti:
Teemu Laurell

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Huippuhyvää. Teen toistenkin. Terv.Sn