Ainekset annosta

Piparileipämuru:
1
rkl
rypsiöljyä
Ricottapasta:
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
ricotta-juustoa (250 g)
1
dl
kuohukermaa
kourallinen lehtipersiljaa
½
sitruunan mehu sekä sen kuori
suolaa
mustapippuria
50
g
parmesaania

Ohje

  1. Valmista ensin piparileipämuru. Laita paistinpannulle rypsiöljy, piparirouhe sekä korppujauhot. Paahda piparimuruja pannulla kauttaaltaan, kunnes murut saavat hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta piparimuruja.

  2. Ota kevyesti paahtunut piparimuru pois pannulta talouspaperin päälle ja anna murun kuivua.

  3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Sillä välin, kun pasta kypsyy, hienonna valkosipulit. Kuumenna kasari ja kuullota valkosipuleita hetki. Kun valkosipulit on kuullotettu, ota kasari pois liedeltä.

  4. Siivilöi pasta. Laita keitetty pasta kasariin valkosipulien kanssa.

  5. Lisää joukkoon ricotta, kerma sekä leikattu lehtipersilja. Raasta vielä joukkoon sitruunankuori sekä sitruunan mehu. Mausta kokonaisuus suolalla ja mustapippurilla.

  6. Lisää pastan joukkoon reilusti piparileipämurua ja tarjoile pasta raastamalla päälle vielä parmesaania.

 

 

Resepti:
Teemu Laurell

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.