Pinaattikeitto on helppo ja nopeasti valmistuva klassikkoruoka arkeen.

Voit käyttää ohjeeseen myös 200 g pakastepinaattia.

Keväällä voit käyttää keittoon tuoreita pieniä nokkosenlehtiä.

Pinaattikeiton kanssa mainio lisuke on keitetty kananmuna, myös juustopäällysteinen rukiinen leipä sopii hyvin keiton kanssa tarjoiltavaksi.

Ainekset 4:lle annosta

Keitto:
3
rkl
voita
200
g
tuoreita pinaatin lehtiä, n. 2 litraa
1
l
täysmaitoa (punaista tai kevytmaitoa ja kermaa)
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
maustemitta hienonnettua valkopippuria
Lisäksi:
4
keitettyä munaa

Ohje

  1. Laita kananmunat kypsymään kiehuvaan veteen omaan kattilaan erikseen. Keitä munia noin 7 minuuttia. Anna munien jäähtyä kylmässä vedessä.

  2. Valmista yhtä aikaa pinaattikeitto. Sulata voi kattilassa. Lisää puhdistetut pinaatinlehdet kattilaan ja kuumenna niitä hetki sekoittaen.

  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki sekoitusta.

  4. Lisää ½ litraa maitoa vispaten joukkoon. Surrauta seosta sauvasekoittimella nopeasti (10 sek.) hieman tasaisemmaksi. Jatka sekoitusta vispilällä niin, että keitto kiehahtaa. Lisää loppu ½ litraa maitoa. Jatka sekoitusta, kunnes keitto sakenee ja kypsennä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.

  5. Tarjoa keitto keitettyjen, kuorittujen ja halkaistujen munien kanssa. Lisäksi juustopäällysteiset voileivät tai Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakat sopivat hyvin ruoan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.