Perunapiirakat

Perunapiirakat
1 t , josta valmisteluaika 45 min
noin 25 kpl
Kuoritaikina:
2dlvettä
2tlsuolaa
2dlMyllyn Paras Emännän Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
1lperunasosetta
2munaa

Valmistusohje

  1. Valmista perunasose. Lisää munat joukkoon. Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Leivo taikina tangoksi ja jaa se osiin. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne kämmenellä piirakkapohjiksi.

  2. Ripottele pohjille jauhoja ja siirrä ne leivinliinan alle. Kaaviloi pohjat ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi. Levitä täytettä kuorille niin laajalti, että reunaan jää 1 cm kääntämisen varaksi. Käännä reuna ja poimuta se täytteen päälle.

  3. Paista piirakat 250-asteisessa uunissa n. 15 min. Piirakat ovat kypsiä, kun ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinnalta kauniin ruskeita. Voitele valmiit piirakat voi-vesiseoksella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Mutkaton valmistaa. Käytän joskus vähemmän vehnäjauhoa ja enemmän ruista. Annan taikinan "levätä" ennen kaulimista, turvottaa jauhot. Ei tartu, eikä kuivu liikaa uunissa. Muusi ei munia kaipaa. Panen siihen rutkasti voita. Paakari pahanen
Hyvä leipoa kananmuna teki täyteläiseksi
Meillä kotona Pohjois-Karjalassa paistettiin karjalan piirakoita joka lauantai. Täytteinä olivat sekä riisit että perunamuusi. Kananmunaa ei koskaan lisätty muusiin ja hyviä olivat. Vehnäjauhoja ei laitettu varsinaiseen kuoritaikinaan lainkaan, ainoastaan kaulintapöydälle ripoteltiin hieman. Voiteluun käytettiin voi-vesiseosta.
Miksi munaa?
Perunatäytteen voi valmistaa myös ilman kananmunaa mikäli kananmuna ei sovi ruokavalioon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
KUNNON VANHAN AJAN PIIRAKKA RESEPTI,NIINKUIN ÄITINI AIKOINAAN TEKI. OLIVAT TOSI HYVIÄ.