• Meksikolainen ruoka on mausteista ja värikästä.
  • Nykyinen meksikolainen keittiö on rikas yhdistelmä mayojen (intiaanien), atsteekkien ja espanjalaisten tuomia makuja.
  • Tässä kastikkeeseen on yhdistetty näitä eri makuja, halutessaan jotain voi jättää pois tai korvata.

Ainekset noin 4:lle annosta

Pasta:
3
kananmunaa
3
tl
öljyä
1
tl
kurkumaa
Tai keitä:
Meksikolainen kastike:
400
g
naudanlihaa suikaleina tai naudan jauhelihaa
1-2
sipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2-3
dl
punaviiniä
400
g
tomaattimurskaa
1
tl
oreganoa
1
lihaliemikuutio tai lihafondia
½-1
tl
chilipippuria (tai chilipaprika)
1
rkl
kuminaa
1
rkl
basilikaa
½
tl
mustapippuria
400
g
papuja tomaattikastikkeessa
2
punaista paprikaa
2-3
banaania
Koristeeksi:
GoGreen seesaminsiemeniä, tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Valmista nauhamakaroni kotipastan perusohjeen mukaan käyttäen kurkumaa värjäämään taikina kauniin keltaiseksi. Sillä aikaa kun makaroninauhat kuivuvat pöydällä, valmista kastike.
  2. Kun kastike on valmis, keitä nauhamakaroneja kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 2-4 min.
  3. Valmista kastike seuraavasti. Ruskista jauheliha ja sipulit isohkossa kasarissa tai padassa. Lisää punaviini, tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehahtaa. Anna hautua kunnes pasta on valmis. Lisää kastikkeeseen ennen tarjoilua säilykepavut tomaattikastikkeessa, paprikakuutiot ja banaaninpalat.
  4. Tarjoile itse valmistetun pastan tai Täysjyvä Raketti Spagetin kanssa ja koristele annos kauniiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.