Pasta meksikolaisella kastikkeella

Pasta meksikolaisella kastikkeella

Meksikolainen ruoka on mausteista ja värikästä. Nykyinen meksikolainen keittiö on rikas yhdistelmä mayojen (intiaanien), atsteekkien ja espanjalaisten tuomia makuja. Tässä kastikkeeseen on yhdistetty näitä eri makuja, halutessaan jotain voi jättää pois tai korvata.

noin 4:lle
Pasta:
n.300gMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
3kananmunaa
3tlöljyä
1tlkurkumaa
Tai keitä:
1psMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
Meksikolainen kastike:
400gnaudanlihaa suikaleina tai naudan jauhelihaa
1-2sipulia
2-3valkosipulinkynttä
2-3dlpunaviiniä
400gtomaattimurskaa
1tloreganoa
1lihaliemikuutio tai lihafondia
½-1tlchilipippuria (tai chilipaprika)
1rklkuminaa
1rklbasilikaa
½tlmustapippuria
400gpapuja tomaattikastikkeessa
2punaista paprikaa
2-3banaania
Koristeeksi:
seesaminsiemeniä, tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Valmista nauhamakaroni kotipastan perusohjeen mukaan käyttäen kurkumaa värjäämään taikina kauniin keltaiseksi. Sillä aikaa kun makaroninauhat kuivuvat pöydällä, valmista kastike. Kun kastike on valmis, keitä nauhamakaroneja kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 2-4 min. Valmista kastike seuraavasti. Ruskista jauheliha ja sipulit isohkossa kasarissa tai padassa. Lisää punaviini, tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehahtaa. Anna hautua kunnes pasta on valmis. Lisää kastikkeeseen ennen tarjoilua säilykepavut tomaattikastikkeessa, paprikakuutiot ja banaaninpalat. Tarjoile itse valmistetun pastan tai Täysjyvä Raketti Spagetin kanssa ja koristele annos kauniiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)