Ainekset 6 isohkoa annosvuokaa tai 1 uunivuoallinen annosta

100
g
margariinia (tai laktoositonta voita)
1
dl
tummaa sokeria
1
muna
1
dl
pähkinärouhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa (laktoositon)
1
tl
soodaa
Päälle:
2
päärynää
2
rkl
pähkinärouhetta
2
rkl
raesokeria
Vuokiin:
laktoositonta voita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vaahtoon vatkaten. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kerma, johon olet sekoittanut soodan. 

  2. Käytä isoja muffinivuokia tai paistosvuokaa, tässä on käytetty sydämen muotoisia muotteja. Voitele vuoat ja ripottele reunoille hiutaleita. Jaa taikina annosvuokiin tai kaada paistosvuokaan. 

  3. Kuori ja viipaloi päärynät lohkoiksi, sivele ne sitruunalla tummumisen estämiseksi. Paina lohkoja vieri viereen pystyasentoon melko syvälle taikinaan. Ripottele pinnalle reilusti kaurahiutaleita, pähkinärouhetta ja raesokeria.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa annoksia n. 15 minuuttia ja isompaa paistosta n. 30 min. Irrota tai kumoa pois annosvuoista, isommasta paistosvuoasta voi tarjota paistoksen suoraan. Tarjoile heti lämpimänä (tai lämmitettynä) vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Pähkinäallergiset voivat korvata pähkinärouheen kookoshiutaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.