Päärynä-pähkinäpaistokset

Päärynä-pähkinäpaistokset
6 isohkoa annosta (esim. sydän) tai 1 uunivuoallinen
100gvoita
1dltummaa sokeria
1muna
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipäjauhoja
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlpähkinärouhetta
1tlvaniljasokeria
1dlkermaa (laktoositon)
1tlsoodaa
Päälle:
2päärynää
2rklMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2rklpähkinärouhetta
2rklraesokeria
Vuokiin:
voita
Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vaahtoon vatkaten. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kerma, johon olet sekoittanut soodan.  Käytä isoja muffinivuokia tai paistosvuokaa, tässä on käytetty sydämen muotoisia muotteja. Voitele vuoat ja ripottele reunoille hiutaleita. Jaa taikina annosvuokiin tai kaada paistosvuokaan.  Kuori ja viipaloi päärynät lohkoiksi, sivele ne sitruunalla tummumisen estämiseksi. Paina lohkoja vieri viereen pystyasentoon melko syvälle taikinaan. Ripottele pinnalle reilusti kaurahiutaleita, pähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa annoksia n. 15 minuuttia ja isompaa paistosta n. 30min. Irrota tai kumoa pois annosvuoista, isommasta paistosvuoasta voi tarjota paistoksen suoraan. Tarjoile heti lämpimänä (tai lämmitettynä) vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Pähkinäallergiset voivat korvata pähkinärouheen kookoshiutaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)