Piparipulla - mikä täydellinen yhdistelmä joulun ihanimpia leivonnaisia! Kun yhdistät piparkakkutaikinan ja pullataikinan, saat meheviä pullia, joihin piparkakkutaikina antaa ihanan säväyksen. Tällä ohjeella voit valmistaa pieniä piparipullia tai ison piparipullakranssin. Joulun tuoksu kotiin on taattu!

Ainekset 1 iso pullakranssi - noin 12 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria

Ohje

  1. Leivo ensin annos pullataikinaa. Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä.

  2. Kaaviloi piparkakkutaikinalevyt erikseen ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan.

  3. Leikkaa rullasta n. 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille. Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.

  4. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pienet piparipullat 225-asteisessa uunissa 15-20 min ja isoa piparipullakranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 min. Piparkakkutaikinaa sisältävä pulla kestää normaalia pidempään mehevänä.

VINKKI: Jos haluat suklaisen täytetaikinan, käytä kauramurotaikinaa, johon sekoitat ½ dl vahvaa kaakaojauhetta ja 1 dl tummaa suklaarouhetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

18 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.