Myllyn kotimysli

Myllyn kotimysli

Tutkimusten mukaan puolet nuorten energiasta tulee välipaloista. Ei ole siis aivan sama, miten välipalat koostetaan. Hyvän välipalan pohja on viljatuotteissa. Hyvä välipala on maukas, kätevä ja helposti muunneltavissa oleva. Juuri viljapohjaiset välipalat ovat tällaisia, esim. mysli. Mysliä on helppo tehdä itsekin. Viljaa ja leseitä paahdetaan ohuena kerroksena pellin päällä miedolla uunin lämmöllä. Eri hiutaleilla ja leseillä saat "tuunattua " oman myslisi. Näin voi tehdä sokeritonta, suolatonta ja lisäaineetonta mysliä tai voi valita makeuden lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa. Mysliin voi lisätä lopuksi rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tms.

noin 1 litra
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
ja/tai Neljän Viljan Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlsaksanpähkinä- tai mantelirouhetta
(1dlkookoshiutaleita)
1dlfariini- tai tummaa sokeria
1dlpapaija- ja mangosuikaleita
1dlrusinoita
(1dlauringonkukan tai pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellille ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Lisää lopuksi hedelmäpalat, pähkinät ja rusinat (+ siemenet). Säilytä jäähtyneinä tiiviissä rasiassa kuivassa. Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvä, jätin pähkinät vaan pois :)
Tosi hyvän makuista!
ok resepti ei mitään valittamista.