Myllyn kotimysli

Myllyn kotimysli
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Tutkimusten mukaan puolet nuorten energiasta tulee välipaloista. Ei ole siis aivan sama, miten välipalat koostetaan. Hyvän välipalan pohja on viljatuotteissa.
  • Hyvä välipala on maukas, kätevä ja helposti muunneltavissa oleva. Juuri viljapohjaiset välipalat ovat tällaisia, esim. mysli. Mysliä on helppo tehdä itsekin.
  • Viljaa ja leseitä paahdetaan ohuena kerroksena pellin päällä miedolla uunin lämmöllä. Eri hiutaleilla ja leseillä saat "tuunattua " oman myslisi.
  • Näin voi tehdä sokeritonta, suolatonta ja lisäaineetonta mysliä tai voi valita makeuden lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.
  • Mysliin voi lisätä lopuksi rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tms.
noin 1 litra
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
ja/tai Neljän Viljan Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlsaksanpähkinä- tai mantelirouhetta
(1dlkookoshiutaleita)
1dlfariini- tai tummaa sokeria
1dlpapaija- ja mangosuikaleita
1dlrusinoita
(1dlauringonkukan tai pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellille ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Lisää lopuksi hedelmäpalat, pähkinät ja rusinat (+ siemenet).

Säilytä jäähtyneinä tiiviissä rasiassa kuivassa. Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvä, jätin pähkinät vaan pois :)
Tosi hyvän makuista!
ok resepti ei mitään valittamista.