Myllyn kotimysli

1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
- Tutkimusten mukaan puolet nuorten energiasta tulee välipaloista. Ei ole siis aivan sama, miten välipalat koostetaan. Hyvän välipalan pohja on viljatuotteissa.
- Hyvä välipala on maukas, kätevä ja helposti muunneltavissa oleva. Juuri viljapohjaiset välipalat ovat tällaisia, esim. mysli. Mysliä on helppo tehdä itsekin.
- Viljaa ja leseitä paahdetaan ohuena kerroksena pellin päällä miedolla uunin lämmöllä. Eri hiutaleilla ja leseillä saat "tuunattua " oman myslisi.
- Näin voi tehdä sokeritonta, suolatonta ja lisäaineetonta mysliä tai voi valita makeuden lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.
- Mysliin voi lisätä lopuksi rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tms.
noin 1 litra
5 | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
ja/tai Neljän Viljan Hiutaleita | ||
1 | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
1 | dl | saksanpähkinä- tai mantelirouhetta |
(1 | dl | kookoshiutaleita) |
1 | dl | fariini- tai tummaa sokeria |
1 | dl | papaija- ja mangosuikaleita |
1 | dl | rusinoita |
(1 | dl | auringonkukan tai pinjansiemeniä) |
Valmistusohje
-
Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellille ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Lisää lopuksi hedelmäpalat, pähkinät ja rusinat (+ siemenet).
-
Säilytä jäähtyneinä tiiviissä rasiassa kuivassa. Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina.
Kommentoi reseptiä