Itse tehdyt energiapatukat

35 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat.
- Käytä niihin kotimaisia, kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu hiutaleita.
- Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin.
- Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.
6 isoa tai 12 pienempää patukkaa
½ | dl | rypsi- tai avokadoöljyä |
½ | dl | appelsiini- tai omenatuoremehua |
1 | dl | siirappia tai hunajaa |
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita |
1 | dl | kuivattuja papaija- ja mangosuikaleita |
1 | dl | rusinoita |
1 | dl | auringonkukan- tai pinjansiemeniä |
1 | dl | kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita |
1 | dl | saksanpähkinä- tai mantelirouhetta |
Valmistusohje
-
Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
-
Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (13)
Onko tietoja energiasisällöstä?
Energian määrään vaikuttaa käytetyt raaka- aineet, joten sitä on hieman hankala arvioida. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miksi näin pitkä paistoaika, riittäisikö lyhyempikin?
Nopea tehdä ja soveltaa makuja!
-Vaeltaja-
Kuulostaa hyvältä!
Hyvä perusohje. Olen tehnyt useita satseja pakasteeseen ja sieltä välipalaksi ym. Tätä voi soveltaa monella eri tavalla.
Aikaisemmin joku ihmetteli, miksi patukat eivät pysy koossa. Reseptin avain sana on tahna. Taikinaa tulee sekoittaa kunnes se on tahnaista.
Voiko näitä pakastaa?
Ihan hyviä tuli! :)
Kommentoi reseptiä