Myslipatukat, myslipallot ja myslikeksit

Myslipatukat
Myslipatukoita 8 kpl tai myslipalloja 16 kpl tai myslikeksejä 16 kpl
½dlrypsi- tai kookosöljyä
1dlomena- tai muuta hedelmäsosetta
½dlsiirappia, makusiirappia tai hunajaa
½dlkurpitsansiemeniä tai siemensekoitusta
½dlkuivattuja karpaloita ja/tai hedelmäpaloja
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2dlriisimuroja, maissihiutaleita tai pakastekuivattuja marjoja
1tl vaniljasokeria
½tlsuolaa
tljauhettua inkivääriä)

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Varaa kaikki aineet.

Kuumenna kattilassa öljy (kookosöljyllä saat enemmän makua), hedelmäsosetta ja hunaja tai siirappi, makusiirappi (esim. inkiväärisiirappia) kiehuvaksi.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kurpitsansiemenet (vihreä väri) tai siemensekoitus ja kuivatut karpalot (kaunis punainen väri) tai hedelmäpalat pieniksi pilkottuina.

Lisää kaurahiutaleet.

Lisää riisimurot, maissihiutaleet tai pakastekuivattut marjat.

Mausta käyttäen vaniljasokeria, suolaa ja halutessa inkivääriä.

Sekoita paksuksi tasaiseksi seokseksi.

Myslipatukat 8 kpl

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Aseta leivinpaperi suorakaiteenmuotoisen uunivuoan (n. 18 x 24 cm) pohjalle. Voitele öljyllä.

Painele seos matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Ota pois uunista ja leikkaa levy ruudukoksi 2 x 4 eli saat 8 myslipatukkapalaa.

Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista kauniin väriseksi n. 10 minuuttia, paistoaika riippuu uunista ja vuoan koosta eli vuoan reunojen paksuudesta.

Anna jäähtyä kunnolla viileässä ennen kuin irrotat patukat.

Säilytä myslipatukat rasiassa huoneenlämmössä kuivassa (säilyvyysaika n. 2 viikkoa).

Myslipallot 16 kpl

Ota seoksesta pieniä nokareita ja pyörittele ne palloiksi matalaan laakeaan pakasteen kestävään rasiaan tai astiaan.

Pakasta pallot vähintään tunniksi.

Ota pakastimesta myslipalloja sitä mukaan kun tarvitset lisäenergiaa tai pientä syötävää.

Myslikeksit 16 kpl 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Aseta leivinpaperi uunipellille.

Lisää seokseen 1-2 rkl öljyä ja 1-2 rkl hunajaa. Ota seoksesta pieniä nokareita pikkulusikalla ja laita ne väljästi leivinpaperin päälle.

Painele pallot mataliksi pieniksi pyöreiksi kekseiksi pikkulusikalla.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kauniin värisiksi.

Anna jäähtyä kunnolla leivinpaperin päällä, joka on otettu pois uunipelliltä.

Säilytä myslikeksit rasiassa huoneenlämmössä kuivassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)