Itse tehdyt myslipatukat

Itse tehdyt myslipatukat

Myslipatukoita voi tehdä itsekin. Valmistamalla myslin itse voit tehdä lisäaineettomia patukoita ja juuri niillä aineilla, joista pidät. Makeutta voit säätää lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa. Paista myslipatukat uunissa tai tee ne pakastimeen ilman paistamista. Itse tehdyt myslipatukat sisältävät energiaa n. 180 kcal/patukka tai n. 70 kcal/pieni pala.

noin 12 patukkaa tai 20-30 pientä palaa
1annos kotimyslin aineksia ilman uunipaahtamista
Lisäksi:
dlappelsiini- tai omenatuoremehua
dlsiirappia tai hunajaa
1-2tlvaniljasokeria
½tlsuolaa

Valmistusohje

Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliohjeen (katso kotimyslin ohje tästä) kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen tai laita taikinaa pieniin karkkimuotteihin, paina tiiviiksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta.

VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten. Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Kiitos reseptistä! Pidin kovasti siitä, että ohjeessa ei ollut lainkaan voita tai öljyä, kuten monessa muussa myslipatukan reseptissä. Jätin sokerin pois kotimyslin aineksista, ja pelkkä hunajan ja appelsiinimehun makeus riittivät mielestäni hyvin. Terveellistä :)
Erittäin hyvää! Kannattaa tehdä- aikaakaan ei paljoa kulunut. Itse lisäsin myslin sijaan 7 viljan sekoitusta ja mustaherukoita. Tosi herkullista. Myös ylimääräinen ripaus hunajaa saattoi makeutta tuomaan lorahtaa mukaan:)
Jos haluaisin valmistaa vain yhden myslipatukan, niin missä suhteessa aineita tulisi laittaa (10 dl:n kokonaismäärä on hieman liian suuri) :)
Ainesosat voi jakaa esim. kymmenellä, jolloin tulee pieni annos myslipatukkaan. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Hei! Itse lisäilin siihen kaikkea suklaata, kuivattua aprikoosia ja tölkistä otin ananasta ja lopuksi pistin maapähkinävoita. Saa nähdä minkälaista siitä tulee, mutta meillä syödään myös epäonnistuneet kokkaukset. Siitä oppii sitten seuraavaa kertaa varten.
Mäkään en saanut pysymään näitä koossa, muuten kyllä maistuvia.
Lapset ei tykännyt.
Olen nyt 2 kertaa tehnyt tarkasti ohjeen mukaan ja siitä huolimatta en saa näitä onnistumaan. Seoksesta ei tule tahnamaista vaan aivan irtonaista ja siksi varmaan patukat eivät sitten pysy koossa. Mikähän voisi auttaa asiassa? Harmittaa kun söisin paljon mieluummin omia tekeleitä kuin kaupan lisäainepommeja.
Voiko tuohon myslin korvikkeeksi käyttää kaurahiutaleita?
Voi käyttää, mutta silloin patukoiden rakenne ja maku ovat erilaiset. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.

Pages