Itse tehdyt myslipatukat

Myslipatukoita voi tehdä itsekin.
Valmistamalla myslin itse voit tehdä lisäaineettomia patukoita ja juuri niillä aineilla, joista pidät. Katso Kotimyslin resepti tästä linkistä.
Makeutta voit säätää lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.
Paista myslipatukat uunissa tai tee niitä pakastimeen ilman paistamista.
Itse tehdyt myslipatukat sisältävät energiaa n. 180 kcal/patukka tai n. 70 kcal/pieni pala.
Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliohjeen (katso kotimyslin ohje tästä) kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen tai laita taikinaa pieniin karkkimuotteihin, paina tiiviiksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta.
VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten. Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.
In reply to Mitä tarkoittaa 1 annos by Anonymous (not verified)