Marjoja, kuivattua hedelmää, kookosöljyä sekä kauraa ja tattaria sisältävät herkkupallot ovat mainio välipala. Kun teet palloja jääkaappiin pari kertaa viikossa, herkullinen välipala on aina saatavilla.

Ohjeeseen tuleva marjasurvos ei saa olla kylmää, jotta se ei jähmetä kookosöljyä. Jos näin pääsee käymään, lämmitä massaa varovaisesti hetki mikroaaltouunissa, jotta pystyt muotoilemaan pallot.

Jos inkiväärisiirappia ei ole, raasta hieman tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.

Marjajauheilla saat palloista sinertäviä tai punertavia. Halutessa voit jättää jauheet pois pallojen pinnalta tai käyttää muita väri- tai makurakeita.

Ainekset 16-20 kpl annosta

Mustikka-taatelipallot 8-10 kpl
½
dl
mantelijauhetta
8
kpl
pehmeää kuivattua taatelia (100 g)
½
dl
kookosöljyä (50 g)
1
dl
survottuja mustikoita (100 g)
1-2
rkl
inkiväärisiirappia
Pinnalle:
1
rkl
kuivattua mustikkajauhetta
Vadelma-viikunapallot 8-10 kpl
½
dl
kookoshiutaleita tai -jauhoa
8
kpl
pehmeää kuivattua viikunaa (100 g)
½
dl
kookosöljyä (50 g)
1
dl
survottuja vadelmia (100 g)
1-2
rkl
kookossokeria tai hunajaa
Pinnalle:
1
rkl
kookoshiutaleita
1
rkl
kuivattua punaista marjajauhetta

Ohje

  1. Valitse kumpia palloja valmistat. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Hienonna kuivatut pehmeät taatelit tai viikunat, sekoita kuiviin aineisiin. Lisää nestemäinen kookosöljy, lämmitä öljyä varovaisesti, jos se on kiinteää. Sulata marjat (jos pakaste) ja survo ne haarukalla soseeksi. Sekoita survos muiden aineiden joukkoon.

  2. Huoneenlämpöisen seoksen kiinteyteen vaikuttaa marjasurvoksen kosteus. Seosmassan tulee olla paksua, jotta siitä saa muotoiltua palloja. Lisää 1 rkl öljyä, jos seos on liian kovaa tai 1–2 rkl hiutaleita, jos seos on liian löysää. Makeuta seos mieleiseksi. Pyörittele seoksesta käsin pieniä palloja (2–3 cm halkaisija).

  3. Sekoita valitsemasi pallo-ohjeen pinnalle tulevat aineet keskenään pienelle lautaselle. Kierittele palloja seoksessa kauttaaltaan, saat sinertäviä tai punertavia palloja. Säilytä palloja jääkaapissa (1–3 vrk), nauti välipalana. Voit myös pakastaa palloja.

VINKKI: Tee samalla ohjeella herkkuja lastenjuhliin: käytä pallojen pinnalle marjajauheen tilalle värikkäitä nonparelleja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.