Välipala-herkkupallot

Välipala-herkkupallot
20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Marjaa, kuivattua hedelmää, kookosöljyä sekä kauraa ja tattaria sisältävät herkkupallot ovat mainio välipala. Kun teet palloja jääkaappiin pari kertaa viikossa, herkullinen välipala on aina saatavilla.
  • Ohjeeseen tuleva marjasurvos ei saa olla kylmää, jotta se ei jämäytä kookosöljyä. Jos näin pääsee käymään, lämmitä massaa varovaisesti hetki mikroaaltouunissa, jotta pystyt muotoilemaan pallot.
  • Jos inkiväärisiirappia ei ole, raasta hieman tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.
  • Marjajauheilla (esim. Biokia) saat palloista sinertäviä tai punertavia. Halutessa voit jättää jauheet pois pallojen pinnalta tai käyttää muita väri- tai makurakeita.
Molempia palloja tulee 8-10 kpl
Mustikka-taatelipallot
2dlMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½dlmantelijauhetta
8kplpehmeää kuivattua taatelia (100 g)
½dlkookosöljyä (50 g)
1dlsurvottuja mustikoita (100 g)
1-2rklinkiväärisiirappia
Pinnalle:
2rklMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
1rklkuivattua mustikkajauhetta
Vadelma-viikunapallot
2dlMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½dlkookoshiutaleita tai -jauhoa
8kplpehmeää kuivattua viikunaa (100 g)
½dlkookosöljyä (50 g)
1dlsurvottuja vadelmia (100 g)
1-2rklkookossokeria tai hunajaa
Pinnalle:
1rklMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
1rklkookoshiutaleita
1rklkuivattua punaista marjajauhetta

Valmistusohje

  1. Valitse kumpia palloja valmistat. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Hienonna kuivatut pehmeät taatelit tai viikunat, sekoita kuiviin aineisiin. Lisää nestemäinen kookosöljy, lämmitä öljyä varovaisesti, jos se on kiinteää. Sulata marjat (jos pakaste) ja survo ne haarukalla soseeksi. Sekoita survos muiden aineiden joukkoon.

  2. Huoneenlämpöisen seoksen kiinteyteen vaikuttaa marjasurvoksen kosteus. Seosmassan tulee olla paksua, jotta siitä saa muotoiltua palloja. Lisää 1 rkl öljyä, jos seos on liian kovaa tai 1–2 rkl hiutaleita, jos seos on liian löysää. Makeuta seos mieleiseksi. Pyörittele seoksesta käsin pieniä palloja (2–3 cm halkaisija).

  3. Sekoita valitsemasi pallo-ohjeen pinnalle tulevat aineet keskenään pienelle lautaselle. Kierittele palloja seoksessa kauttaaltaan, saat sinertäviä tai punertavia palloja. Säilytä palloja jääkaapissa (1–3 vrk), nauti välipalana. Voit myös pakastaa palloja.

VINKKI: Tee samalla ohjeella herkkuja lastenjuhliin: käytä pallojen pinnalle marjajauheen tilalle värikkäitä nonparelleja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)