Suolaiset välipalapatukat

Suolaiset välipalapatukat
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Välipalapatukat voi valmistaa ilman sokeria. Makua patukoihin tuovat ruistuotteet, siemenet ja juusto. Halutessa valkosipulilisä antaa makua sen ystäville, mutta valkosipulin voi jättää hyvin poiskin. Jos fenkoli tai vaikkapa timjami ovat makuusi, voit lisätä myös vähän niitä taikinaan.

Välipalapatukat paistetaan miedossa uuninlämmössä pitkään, noin tunnin ajan. Mikäli patukat tummuvat paistettaessa liikaa, ne voi peittää foliolla tai uunin tehoa voi vähentää 10–20 astetta.

n. 15 kpl
3dllaimennettua omenatuoremehua
2rklchiansiemeniä
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1dlkurpitsansiemeniä
1dlseesaminsiemeniä
½dlauringonkukansiemeniä
½dlcashewpähkinöitä rouhittuna
2dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1tlsuolaa
tlvalkosipulijauhetta tai 1 tl puristettua valkosipulia)
¾dlrypsiöljyä
100gemmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Mittaa neste, chiansiemenet, leseet ja jauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, älä keitä. Ota kattila pois heti liedeltä ja sekoita joukkoon loput kuivat aineet. Lisää joukkoon öljy ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Jaa taikina kahtia. Painele molemmat taikinaosat käsin 10 cm leveäksi, noin 1½ cm paksuksi ja 25 cm pitkäksi matoksi leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinalastalla matoista noin 3 cm leveitä patukoita ja siirtele ne leivinpaperin päällä hieman irralleen toisistaan.

  3. Paista patukoita 170-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla. Paista ensin 30 minuuttia, ota pois uunista ja tasoita patukoiden reunat lastalla siisteiksi/tasaisiksi. Siirrä patukkapelti takaisin uuniin noin 30 minuutiksi.

  4. Anna patukoiden jäähtyä. Säilytä kuivassa rasiassa. Nauti välipalana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)