Välipalapatukat voi valmistaa myös ilman sokeria. Makua patukoihin tuovat ruis, siemenet ja juusto. Halutessa valkosipulilisä antaa makua sen ystäville, mutta valkosipulin voi jättää hyvin poiskin.

Jos fenkoli tai vaikkapa timjami ovat makuusi, voit lisätä myös vähän niitä taikinaan.

Välipalapatukat paistetaan miedossa uuninlämmössä pitkään, noin tunnin ajan. Mikäli patukat näyttävät tummuvan paistettaessa liikaa, ne voi peittää foliolla tai uunin tehoa voi vähentää 10–20 astetta.

Ainekset n. 15 kpl annosta

3
dl
laimennettua omenatuoremehua
2
rkl
chiansiemeniä
1
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
1
tl
suolaa
tl
valkosipulijauhetta tai 1 tl puristettua valkosipulia)
¾
dl
rypsiöljyä
100
g
emmentaljuustoraastetta

Ohje

  1. Mittaa neste, chiansiemenet, leseet ja jauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, älä keitä. Ota kattila heti pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput kuivat aineet. Lisää joukkoon öljy ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahtia. Painele molemmat taikinaosat käsin 10 cm leveäksi, noin 1½ cm paksuksi ja 25 cm pitkäksi matoksi leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinalastalla matoista noin 3 cm leveitä patukoita ja siirtele ne leivinpaperin päällä hieman irralleen toisistaan.
  3. Paista patukoita 170-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla. Paista ensin 30 minuuttia, ota pois uunista ja tasoita patukoiden reunat lastalla siisteiksi/tasaisiksi. Siirrä patukkapelti takaisin uuniin noin 30 minuutiksi.
  4. Anna patukoiden jäähtyä. Säilytä kuivassa rasiassa. Nauti välipalana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.