Välipalapatukat

Välipalapatukat

Tee itse välipalapatukoita yrttimyslistä. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat patukoihin täyteläisyyttä. Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana. Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat välipalapatukoita I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

n. 20 patukkaa
n.1lyrttimysliä
½dlrypsiöljyä
½dlappelsiini- tai omenatuoremehua
¾dlsiirappia tai hunajaa
öljyä (voiteluun)

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja). Ota kattila pois liedeltä ja lisää mysli joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta öljytty leivinpaperi 20 x 25 cm suuruisen vuoan pohjalle. Painele taikina tiiviiksi levyksi vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi välipalapatukoiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)