Välipalapatukat

Välipalapatukat

Tee itse välipalapatukoita yrttimyslistä. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat patukoihin täyteläisyyttä. Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana. Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat välipalapatukoita I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

n. 20 patukkaa
n.1lyrttimysliä
½dlrypsiöljyä
½dlappelsiini- tai omenatuoremehua
¾dlsiirappia tai hunajaa
öljyä (voiteluun)

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja). Ota kattila pois liedeltä ja lisää itse tehty yrttimysli joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta öljytty leivinpaperi 20 x 25 cm suuruisen vuoan pohjalle. Painele taikina tiiviiksi levyksi vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi välipalapatukoiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)