Helpot välipalapatukat

1 t 40 min, josta valmisteluaika 20 min
- Aktiiviset lapset ja aikuiset tarvitsevat terveellisiä, mutkattomasti valmistuvia välipaloja. Tee itse välipalapatukoita valmiista myslistä tai itse tehdystä yrttimyslistä!
- Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat patukoihin täyteläisyyttä.
- Ota välipalapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.
- Katso reseptin alta video, jossa 2014 vuoden Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat välipalapatukoita I love me -messuilla (lokakuu 2014).
n. 20 patukkaa
n.1 | l | yrttimysliä |
½ | dl | rypsiöljyä |
½ | dl | appelsiini- tai omenatuoremehua |
¾ | dl | siirappia tai hunajaa |
öljyä (voiteluun) |
Valmistusohje
-
Kiehauta kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja). Ota kattila pois liedeltä ja lisää itse tehty yrttimysli joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
-
Aseta öljytty leivinpaperi 20 x 25 cm suuruisen vuoan pohjalle. Painele taikina tiiviiksi levyksi vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi välipalapatukoiksi.
Kommentoi reseptiä