Yrttimysli

Yrttimysli

Mysliä on helppo valmistaa itse. Käytä mysliin kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Myllyn Paras Tattarihiutaleet, Neljän Viljan Hiutaleet, Pikakaura+Kuitu Hiutaleet tai Ruishiutaleet sopivat mainiosti. Tässä ideana on lisätä yrttejä mysliin, kesällä myös luonnonyrtit sopivat. Itse tehty mysli käy myslipatukoiden pohjaksi. Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat yrttimysliä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

vajaa litra
5dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
1dlpähkinöitä
½dlseesaminsiemeniä
1rkuviinisuolaheinää
1rkuminttua
½-1dlfariini- tai tummaa sokeria
1-2dlkuivattua puolukkaa tai mustikkaa (Biokia)

Valmistusohje

Levitä hiutaleet, rouhitut pähkinät ja siemenet sekä silputut tuoreet yrtit ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle sokeria. Paahda 100-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti. Lisää lopuksi kuivattuja marjoja. Säilytä jäähtyneenä tiiviissä purkissa kuivassa paikassa.

VINKKI: Kokeile muillakin yrteillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)