Yrttimysli

1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
- Mysliä on helppo valmistaa itse.
- Käytä mysliin kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Myllyn Paras Tattarihiutaleet, Neljän Viljan Hiutaleet, Pikakaura+Kuitu Hiutaleet tai Ruishiutaleet sopivat mainiosti.
- Tässä ideana on lisätä yrttejä mysliin, kesällä myös luonnonyrtit sopivat. Itse tehty mysli käy myslipatukoiden pohjaksi.
- Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat yrttimysliä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
vajaa litra
5 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
1 | dl | pähkinöitä |
½ | dl | seesaminsiemeniä |
1 | rku | viinisuolaheinää |
1 | rku | minttua |
½-1 | dl | fariini- tai tummaa sokeria |
1-2 | dl | kuivattua puolukkaa tai mustikkaa (Biokia) |
Valmistusohje
-
Levitä hiutaleet, rouhitut pähkinät ja siemenet sekä silputut tuoreet yrtit ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle sokeria.
-
Paahda 100-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti. Lisää lopuksi kuivattuja marjoja. Säilytä jäähtyneenä tiiviissä purkissa kuivassa paikassa.
VINKKI: Kokeile muillakin yrteillä.
Kommentoi reseptiä