Kauragranola

Kauragranola

Valmista reilu annos kauragranolaa kerralla. Käytä siihen Isoja Kaurahiutaleita. Jotta saat reilusti kuituja, lisää Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta. Tiedätkö eri kaurahiutaleiden erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.

1½ litraa
50gvoita
1dlrypsiöljyä
1dlhunajaa tai tummaa sokeria
7dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlkookoshiutaleita
1dlpinjan- tai auringonkukansiemeniä
1tlvaniljasokeria ja/tai kanelia
3dlpieniä omena-, karpalo-, aprikoosi-, taateli- tai mangokuutioita
(1dlmanteleita tai cashewpähkinöitä)

Valmistusohje

Sulata rasva ja hunaja kattilassa liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja leseet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 min. Lisää kookoshiutaleet ja siemenet, mausta vaniljasokerilla ja/tai kanelilla. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 150-asteisen uunin keskitasolla 20 min, sekoita ja jatka paahtamista 120 asteessa puolisen tuntia. Lisää lopuksi kuivat hedelmäpalat sekä halutessa pilkottuja manteleita tai cashewpähkinöitä. Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa paikassa. Ripottele granolaa esim. jogurtin, rahkan tai viilin pinnalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)