Kauragranola

1 t , josta valmisteluaika 10 min
- Valmista reilu annos kauragranolaa kerralla.
- Käytä siihen Isoja Kaurahiutaleita. Jotta saat reilusti kuituja, lisää Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta.
- Tiedätkö eri kaurahiutaleiden erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.
1½ litraa
50 | g | voita |
1 | dl | rypsiöljyä |
1 | dl | hunajaa tai tummaa sokeria |
7 | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
1 | dl | Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta |
1 | dl | kookoshiutaleita |
1 | dl | pinjan- tai auringonkukansiemeniä |
1 | tl | vaniljasokeria ja/tai kanelia |
3 | dl | pieniä omena-, karpalo-, aprikoosi-, taateli- tai mangokuutioita |
(1 | dl | manteleita tai cashewpähkinöitä) |
Valmistusohje
-
Sulata rasva ja hunaja kattilassa liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja leseet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-5 min. Lisää kookoshiutaleet ja siemenet, mausta vaniljasokerilla ja/tai kanelilla. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Paahda 150-asteisen uunin keskitasolla 20 min, sekoita ja jatka paahtamista 120 asteessa puolisen tuntia. Lisää lopuksi kuivat hedelmäpalat sekä halutessa pilkottuja manteleita tai cashewpähkinöitä. Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa paikassa. Ripottele granolaa esim. jogurtin, rahkan tai viilin pinnalle.
Kommentoi reseptiä