Rapea Kauracrunchy

Rapea Kauracrunchy
10 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Koulujen ja töiden jälkeen kaivataan välipaloja, tässä yksi maistuva versio, joka voittaa karkit. Valmista reilu annos itse kauracrunchya.
  • Käytä siihen kuitupitoista kaurahiutaletta, jos haluat saada reilusti kuituja. Myös tavallinen Kaurahiutale sopii tähän. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Isoa Kaurahiutaletta. Tiedätkö erot? 
  • Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.
2-4 annosta
10gmargariinia tai voita
½dl(50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlvaniljasokeria tai kanelia

Valmistusohje

  1. Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min. Anna jäähtyä.
  2. Hyvää sellaisenaan naposteltavaksi, viilin tai jogurtin sekaan, omatekoisena rapeana myslinä tai herkullisena Kauracrunchy jälkiruokana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kiitos ihanasta reseptistä. Olin etsinyt sitä kauan, kun se oli ennen paketin kyljessä. Tämä on meidän lasten herkku.
Todella hyvää jäätelön tai vaniljajogurtin kanssa:) Hyvä vakioresepti, kun tekee mieli makeaa. Muutkin leseet ja hiutaleet käyvät kauran lisäksi.
hyvältä maistuu, yllättävän paljon tuli. mutta ei niin crunchy kuin kuvassa, vaan paljon pienempää rouhetta. käytin kuivaa ruskeaa fariinisokeria.